Românii şi-au creat o imagine negativă în Mexic. O grupare infracţională a furat milioane de euro chiar din bancomatele din Cancun

  • Mai mulţi turişti români au fost blocaţi în Aeroportul din Cancun, fără a li se spune motivul.
  • În 2020, o grupare infracţională condusă de români a fost descoperită că ar fi furat milioane de euro din bancomatele din Cancun.
  • Instituţia responsabilă de investigarea cazurilor de spălare a banilor din Mexic a reuşit să afle că membrii bandei au transferat bani în conturile bancare ale rudelor, prietenilor şi companiilor, care ar fi folosit aceşti bani pentru a achiziţiona imobile în Mexic şi în străinătate.
3353 afișări
Imaginea articolului Românii şi-au creat o imagine negativă în Mexic. O grupare infracţională a furat milioane de euro chiar din bancomatele din Cancun

Românii şi-au creat o imagine negativă în Mexic. O grupare infracţională a furat milioane de euro chiar din bancomatele din Cancun

La cererea Biroului Federal de Investigaţii al Statelor Unite (FBI), Unitatea de Informaţii Financiare (UIF) din Mexic investighează presupuse operaţiuni de spălare a banilor ale unei trupe din România implicate în jafurile bancomatelor din Cancun şi alte destinaţii turistice din ţara mexicană.

Într-o scrisoare trimisă pe 10 februarie 2020, FBI a solicitat colaborarea FIU în urmărirea proprietăţilor şi tranzacţiilor efectuate de Florian Tudor, presupusul lider al bandei, şi de partenerii săi Adrian Constantin Tiugan şi Adrian Ninel Enachescu.

UIF are indicaţii că acesta este mecanismul de spălare a banilor retraşi ilegal de la bancomate.

FBI l-a investigat pe Tudor, ca urmare a plângerilor depuse de cetăţenii americani pentru jaful de la bancomate, când şi-au petrecut vacanţele în Mexic.

În schema pe care FIU, condusă de Santiago Nieto, a organizat-o în jurul operaţiunilor acestei bande criminale, apar tranzacţii în care sunt implicate cel puţin opt companii ale căror sedii sunt în Mexic şi încă una în România.

În centrul acestei anchete FIU se află compania Top Life Servicios SA, creată în decembrie 2013 de Adrian Constantin Tiugan, un delincvent din România care avea mandate de arestare internaţionale pentru participarea la un sistem de jaf de bancomate în Italia.

Potrivit El Universal, banda ar fi ajuns să controleze 100 de bancomate cu dispozitive speciale care copiau datele de pe carduri.

Organizaţia criminală, cu ramificaţii pe trei continente, a furat între 2014 şi 2019 milioane de dolari de la bancomate aflate în principalele destinaţii turistice din Mexic, dar şi în Indonezia, India, Barbados, Grenada, Paraguay, Brazilia, Japonia, Coreea de Sud şi Taiwan.

Mai mulţi turişti români au fost reţinuţi în Mexic în ultimele zile, fără a primi explicaţii despre această iniţiativă. Au fost identificate alerte la verificarea documentelor de călătorie ale persoanelor reţinute, conform datelor MAE. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici