S-a ajuns la o înţelegere: Distrigaz va ridica poprirea instituită asupra conturilor Elcen/ Vicepremierul Vasile Dîncu: Ne-am propus o întâlnire pentru a veni cu nişte soluţii

Distrigaz va ridica poprirea instituită asupra conturilor Elcen, în urma înţelegerii la care au ajuns cele două companii, privind eşalonarea, până la sfârşitul acestui an, a sumei de 11,7 milioane de lei, reprezentând penalităţi de întârziere, conform titlului executoriu.

552 afișări
Imaginea articolului S-a ajuns la o înţelegere: Distrigaz va ridica poprirea  instituită asupra conturilor Elcen/ Vicepremierul Vasile Dîncu: Ne-am propus o întâlnire pentru a veni cu nişte soluţii

S-a ajuns la o înţelegere: Distrigaz va ridica poprirea instituită asupra conturilor Elcen/ Dîncu: Ne-am propus o întâlnire cu administraţiile Radet şi Elcen pentru a veni cu nişte soluţii

Distrigaz va ridica poprirea cu condiţia respectării de către Elcen a obligaţiilor asumate în protocolul semnat de cele două societăţi, arată un comunicat al Ministerului Energiei. În măsura în care RADET îşi va respecta obligaţia de a întocmi la începutul săptămânii viitoare ordinul de plată pentru achitarea subvenţiei scadente, se va putea vira către Romgaz contravaloarea gazelor livrate şi astfel, cel puţin pentru moment, nu vor fi probleme în alimentarea cu apă caldă a oraşului Bucureşti, precizează comunicatul.

Elcen a anunţat, marţi, că toate conturile bancare i-au fost blocate de executorul judecătoresc mandatat de către Distrigaz Sud Reţele şi că existul riscul ca din 10 septembrie producţia de energie electrică şi termică să fie oprită.

Dîncu: Ne-am propus o întâlnire cu administraţiile Radet şi ELCEN pentru a veni cu nişte soluţii

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, vineri, la Alba Iulia, că mai mulţi miniştri se vor întâlni, săptămâna viitoare, cu administraţia Capitalei şi cu conducerile RADET şi ELCEN pentru ”a veni cu nişte soluţii negociate”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vasile Dîncu a declarat că rezolvarea problemelor dintre RADET şi ELCEN ţine de administraţia locală.

”Este o problemă pe care nu o poate tranşa Guvernul, este o problemă care ţine de administraţia locală, dar vreau să vă spun că, săptămâna viitoare, ne-am propus o întâlnire, mai mulţi miniştri, cu administraţia Bucureştiului, cu administraţiile de la RADET şi de la ELCEN pentru a veni cu nişte soluţii negociate, să spunem, dar detalii nu pot să vă dau pentru că eu mă ocup de zona socială nu de zona economică”, a explicat Vasile Dîncu.

Primăria Capitalei a anunţat că edilul Gabriela Firea a trimis o scrisoare mai multor membri ai Guvernului, printre care se află şi premierul Dacian Cioloş, prin care le cere acestora să se implice în rezolvarea problemelor dintre RADET şi ELCEN.

Scrisoarea este adresată premierului Dacian Cioloş, vicepremierului Vasile Dîncu, ministrului Energiei, Victor Vlad Grigorescu şi ministrului Finanţelor Publice, Anca Dragu. Edilul cere ca aceştia să se implice "în rezolvarea situaţiei problematice dintre RADET şi Elcen precum şi în găsirea unor soluţii urgente pentru a asigura necesarul financiar atât al RADET, cât şi al ELCEN SA"

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici