Salvamontiştii gorjeni intervin pentru salvarea a cinci turişti rătăciţi în Parâng

Salvamontiştii gorjeni intervin, în noaptea de duminică spre luni, pentru salvarea a cinci turişti rătăciţi în Munţii Parâng, care au sunat la 112 cerând ajutor, pentru că nu găsesc drumul către cabană şi le este teamă de lupi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

597 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii gorjeni intervin pentru salvarea a cinci turişti rătăciţi în Parâng

Salvamontiştii gorjeni intervin pentru salvarea a cinci turişti rătăciţi în Parâng (Imagine: Claudiu Iusan/ Mediafax Foto)

Şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cei cinci turişti - patru bărbaţi şi o femeie - s-au rătăcit în timp ce coborau de pe vârful Parângul Mare.

Cei cinci se află la graniţa dintre judeţele Gorj şi Vâlcea şi intenţionau să înnopteze la o cabană de la Obârşia Lotrului.

"Sunt undeva în zona de creastă a Parângului, nu mai continuă drumul pentru că spun că văd nişte ochi de animale. Trei salvamontişti au plecat să îi caute cu maşina de teren. În principiu ştim pe unde sunt, numai să nu fie derutaţi, astfel încât să fi oferit detalii greşite. Sunt undeva la două mii de metri. Au fost pe Vârful Parângu Mare şi la întoarcere i-a prins întunericul. Le e teamă să nu fie înconjuraţi de animale. De lupi", a declarat Cornoiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici