Şapte asiatici au fost prinşi când încercau să iasă ilegal din România/ Alţi 19 migranţi, cetăţeni irakieni, au fost reţinuţi la Bechet

Şase cetăţeni vietnamezi şi un cetăţean din Sri Lanka au fost prinşi, duminică seara, la Nădlac, în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-o autoutilitară.

263 afișări
Imaginea articolului Şapte asiatici au fost prinşi când încercau să iasă ilegal din România/ Alţi 19 migranţi, cetăţeni irakieni, au fost reţinuţi la Bechet

Şapte asiatici au fost prinşi când încercau să iasă ilegal din România. Se ascundeau într-o autoutilitară cu numere de Bulgaria, condusă de un cetăţean din Moldova

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota s-a prezentat, duminică seara, la ieşirea din ţară, un cetăţean din Moldova, în vârstă de 42 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria. Autoutilitara nu era încărcată cu marfă.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit în partea din faţă a compartimentul marfă un perete fals construit artizanal, în spatele căruia erau ascunse şapte persoane.

Cei şapte au fost conduşi la sediul punctului de trecere a frontierei pentru cercetări, unde s-a constatat că cinci bărbaţi şi o femeie sunt cetăţeni vietnamezi, iar un bărbat este din Sri Lanka. Cei în cauză au vârste cuprinse între 27 şi 41 de ani.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranţi faţă de şofer şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei şapte migranţi.

Mijlocul de transport, în valoare de 30.000 lei, a fost confirscat până la finalizarea cercetărilor.

Alţi 19 migranţi, cetăţeni irakieni, au fost prinşi la Bechet

19 cetăţeni irakieni care au încercat să intre ilegal în România, ascunşi într-un microbuz condus de un şofer sârb, au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu - PTF Bechet.

La Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat, duminică, pentru a intra în ţară, un cetăţean sârb la volanul unui microbuz, care transporta, conform documentelor, cabluri electrice din Turcia pentru o societate din Cehia.

Poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul marfă al microbuzului, nouăsprezece persoane, cetăţeni străini.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni -13 bărbaţi, 3 femei şi 3 minori - adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 43 de ani, iar minorii între 7 şi 17 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar cetăţeanul sârb a declarat că nu ştie cum s-au ascuns persoanele respective în microbuz.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, migranţii şi şoferul sârb au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici