Şapte militari la spital, după ce autocamionul în care se aflau a intrat în gardul casei Soranei Cârstea - FOTO

Şapte militari de la o unitate din Brăila au ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, după ce, în urma exploziei unui pneu, autocamionul în care se aflau a ieşit de pe carosabil, pe DN 72 Ploieşti - Târgovişte, intrând în gardul casei tenismenei Sorana Cârstea.

900 afișări
Imaginea articolului Şapte militari la spital, după ce autocamionul în care se aflau a intrat în gardul casei Soranei Cârstea - FOTO

Şapte militari la spital, după ce autocamionul în care se aflau a intrat în gardul casei Soranei Cârstea (Imagine: Mediafax)

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dâmboviţa, accidentul a avut loc la intrarea în Târgovişte, iar camionul în care se aflau 11 persoane, şoferul şi zece miitari, armament şi muniţie se deplasa dinspre Brăila spre Târgovişte.

"Este un camion militar care se deplasa dinspre Ploieşti spre Târgovişte pe DN 72, spre o unitate militară. Din primele date rezultă că în dreptul unui service a explodat roata din dreapta faţă a camionului şi şoferul nu a mai putut stăpâni autovehiculul, intrând în gardul unei case de pe dreapta", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agentul Raluca Trandafir.

Cei şapte militari transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte pentru îngrijiri medicale sunt în stare stabilă, în afara oricărui pericol.

Camionul militar aparţine Unităţii Militare 1531 Brăila şi circula dinspre Ploieşti spre Târgovişte la Unitatea Militară 1558 de la Teiş. Accidentul a avut loc pe DN 72 Târgovişte - Ploieşti, în momentul în care o roată a maşinii a explodat, şoferul pierzând controlul volanului, camionul părăsind partea carosabilă şi izbindu-se frontal de gardul şi poarta locuinţei care aparţine familiei Soranei Cârstea, pe care l-a distrus.

Camionul militar este grav avariat, cu rezervorul spart, de unde s-a scurs carburant, armele şi muniţia din vehiculul militar fiind ridicate de o altă maşină a unităţii militare de la Teiş. La faţa locului au sosit imediat pompierii militari, care au asigurat zona, confirmând că nu este pericol de explozie.

"Ne-am deplasat la faţa locului, persoanele nu erau încarcerate. Am constatat existenţa a şapte victime, care au fost transportate la spital. În camionul aflat în misiune, de la Brăila la Târgovişte erau şoferul şi zece soldaţi, cei şapte răniţi sunt dintre cei zece. Nu a fost pericol de explozie", a declarat lt. col. Gheorghe Mihăescu, de la ISU Dâmboviţa.

Misiunea militarilor din Brăila este confirmată de reprezentanţii unităţii militare de lângă Târgovişte, cea de la Teiş, unde erau asteptaţi cei 11.

"Un camion aparţinând U.M. 01531 Brăila executa o misiune în Garnizoana Târgovişte şi se aflau zece militari (n.r. - plus şoferul), nu transportau materiale periculoase. Şapte militari sunt pentru investigaţii la Spitalul Târgovişte. Autocamionul a făcut o explozie la roata dreaptă faţă, după care a intrat în şanţ şi în gard",  a declarat lt. col. Marian Savaston şef operaţii Baza 1 Logistică Teritorială Târgovişte.

Sorana Cârstea: Oamenii răniţi sunt o problemă, nu gardul

"Se poate întâmpla oricui. Erau vreo şapte răniţi şi au fost transportaţi la spital. Gardul nu este o problemă, se rezolvă, oamenii răniţi sunt o problemă", a declarat Sorana Cârstea.

Mama sportivei spune că a auzit un zgomot puternic, iar apoi, după ce a ieşit din casă, a văzut camionul militar în curtea locuinţei sale, situată pe Aleea Mănăstirii, la limita dintre intrarea în municipipul Târgovişte şi satul Valea Voivozilor, comuna dâmboviţeană Răzvad.

"Am auzit o lovitură şi când am ieşit maşina era în gard. Şoferul mi-a spus că i-a explodat cauciucul din faţă pe partea dreaptă, a intrat în şanţ şi după aceea în gard. Erau zece în maşină (n.r. - plus şoferul), iar şapte au ajuns la spital", a declarat Liliana Cîrstea, mama sportivei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici