Scandalul apei de băut din Bucureşti. Firea trimite Corpul de Control să verifice Apa Nova/Director: Apa este potabilă

Gabriela Firea a declarat, joi în şedinţa CGMB, că a dat o dispoziţie ca reprezentanţii Corpului de Control al primarului general să verifice situaţia de la Apa Nova. La rândul său, directorul adjunct al companiei a spus că apa nu reprezintă un pericol şi nu ştie de ce MS a recomandat evitarea ei.

1723 afișări
Imaginea articolului Scandalul apei de băut din Bucureşti. Firea trimite Corpul de Control să verifice Apa Nova/Director: Apa este potabilă

Scandalul apei de la robinet din Bucureşti. Firea a trimis Corpul de Control să verifice Apa Nova/Directorul companiei: Apa este potabilă

„Am luat toate măsurile care sunt printre atribuţiile Primarului general, am dat o dispoziţie ca reprezentanţii Corpului de Control al primarului general să înceapă o verificare a celor întâmplate. Am solicitat Apa Nova informaţii suplimentare. (...) Fac apel la toate autorităţile statului (...) să aflu mai multe informaţii despre poluator, cum s-a deversat acea cantitate de amoniu, cum s-a ajuns ca Apa Nova să fie nevoită să cureţe apa cu clor, de ce nu am fost informaţi? Instituţiile să meargă şi la cauză”, a declarat primarul Gabriela Firea, în şedinţa CGMB de joi.

La rândul său, directorul adjunct al Apa Nova, Mihai Savin, a spus, tot în şedinţa CGMB, că apa de la robinet este potabilă.

„Rezultatele probelor prelevate începând cu 29 ianuarie - 29, 30 şi 31 ianuarie nu indică depăşiri ale clorului. (...) În fapt, a existat, într-adevăr o depăşire pe Argeş a indicatorului amoniu, (...) iar măsura cea mai rapidă a fost o creştere a dozei de clor, dar nu peste limitele admise de lege. Această doză de clor un pic crescută a dat, în anumite puncte din Sectorul 6, un miros de clor. Ulterior, în secunda 2, am trecut la alimentarea oraşului Bucureşti preponderent din Dâmboviţa, am atenuat orice altă posiblă poluare a surselor de apă din Argeş. Monitorizăm încontinuu tot ce se întâmplă în reţeaua de distribuţie, apa este potabilă”, a spus directorul adjunct al Apa Nova.

Referitor la recomandarea Ministerului Sănătăţii, potrivit căreia trebuie evitată folosirea apei publice, reprezentantul Apa Nova a spus că nu cunosc informaţiile pe care instituţia se bazează.

„Nu cunoaştem pe ce se bazează Ministerul Sănătăţii, nu am primit nicio notificare legată de o eventuală problemă în reţeau de distribuţie. Noi vă garantăm că tot ce facem, facem cu profesionalism şi nu există niciun pericol”, a mai spus Savin.

Precizările vin după ce Apa Nova a informat joi dimineaţă că rezultatele analizelor efectuate reconfirmă şi atestă potabilitatea apei distribuită de companie consumatorilor. Distribuitorul de apă mai menţionează că a crescut concentraţia de clor din cauza topirii zăpezii şi a gheţii, însă valorile sunt în limitele normale.

Iniţial, miercuri seară, Ministerul Sănătăţii a recomandat bucureştenilor să nu folosească apa din reţeaua publică pentru băut, prepararea hranei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici