Schimbarea climei. Cercetătorii propun înfiinţarea unui nivel superior pentru măsurarea uraganelor

Cercetătorii propun înfiinţarea unui nivel superior pentru măsurarea intensităţii uraganelor. Ei spun că din cauza schimbării climei, furtunile sunt din ce în ce mai puternice, potrivit Sky News.

250 afișări
Imaginea articolului Schimbarea climei. Cercetătorii propun înfiinţarea unui nivel superior pentru măsurarea uraganelor

Schimbarea climei. Cercetătorii propun înfiinţarea unui nivel superior pentru măsurarea uraganelor

În prezent, scara Saffir-Simpson, care măsoară forţa vântului, are cinci categorii. Un uragan de categoria cinci, cel mai mare nivel, are o forţă a vântului de cel puţin 157 mph.

Cercetătorii vor ca scara să devină mai precisă prin introducerea categoriei şase. Aceasta ar putea să catalogheze furtunile care au o forţă mai mare de 192 mph.

Potrivit unui studiu, în ultimul deceniu, cinci furtuni au depăşit nivelul propus pentru categoria şase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici