Schulz: Atribuţii importante ale unor instituţii nu ar trebui schimbate prin ordonanţe de urgenţă

Atribuţii importante ale unor instituţii de stat nu ar trebui schimbate prin ordonanţe de urgenţă, în astfel de cazuri fiind mereu de preferat deciziile adoptate în urma unor dezbateri parlamentare democratice, a declarat preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

587 afișări
Imaginea articolului Schulz: Atribuţii importante ale unor instituţii nu ar trebui schimbate prin ordonanţe de urgenţă

Schulz: Atribuţii importante ale unor instituţii nu ar trebui schimbate prin ordonanţe de urgenţă (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

El s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu premierul Victor Ponta pentru o discuţie la finalul căreia oficialul PE a precizat că şi-a exprimat temerile şi îngrijorările legate de situaţia politică din România.

"I-am spus premierului că impresia mea este că atribuţii importante nu ar trebuie schimbate prin ordonanţe de urgenţă, ci introduse într-un proces democratic", a spus Schulz.

El a spus că a primit explicaţiile premierului Ponta privind motivul pentru care Guvernul a ales să intervină cu ordonanţe de urgenţă, dar că îşi menţine opinia conform căreia astfel sunt de preferat deciziile adoptate pe baza unor dezbateri parlamentare

Guvernul a decis recent, prin ordonanţă de urgenţă, că judecătorii Curţii Constituţionale vor avea dreptul să se pronunţe doar asupra constituţionalităţii Regulamentelor Parlamentului, nu şi asupra hotărârilor plenului Camerei Deputaţilor, plenului Senatului sau plenului celor două camere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici