Şcoală închisă temporar, după ce au fost depistate cinci cazuri de hepatită A

Conducerea unei şcoli din Constanţa a decis suspendarea cursurilor timp de două zile, după apariţia a cinci cazuri de hepatită A. Deşi DSP nu a decis închiderea unităţii de învăţământ, părinţii speriaţi şi conducerea instituţiei au hotărât miercuri să amâne orele până săptămâna viitoare.

759 afișări
Imaginea articolului Şcoală închisă temporar, după ce au fost depistate cinci cazuri de hepatită A

Şcoală închisă temporar, după ce au fost depistate cinci cazuri de hepatită A

La şcoala gimnazială nr. 12 „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Constanţa au fost depistate în această săptămână cinci cazuri de hepatită A. Joi şi vineri, inspectorii DSP Constanţa au dezinfectat sălile de curs şi au luat măsuri pentru a stopa răspândirea bolii.

„Au fost cinci cazuri confirmate de hepatită la şcoala 12. Cazuri disparate, adică nu din aceeaşi clasă, şi am luat decizia ca joi să facem o dezinfecţie şi, pentru a fi siguri că totul este ok şi pentru a preveni îmbolnăvirile ulterioare, am luat decizia să facem şi vineri. Joi au fost inspectorii noştri acolo, au dat indicaţii ca femeile de serviciu să stea în pauză lângă copilaşi, să fie apă, săpun, prosop, să fie supravegheaţi, pentru a limita cât mai mult extinderea acestei boli”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Schipor, şeful DSP Constanţa.

Însă acest lucru nu a fost de ajuns pentru părinţii copiilor, care, împreună cu conducerea şcolii, au hotărât să suspende cursurile până luni.

„Închiderea şcolii a fost o decizie a direcţiei şcolii, nu noi am dat recomandarea asta. Ei au hotărât asta. Am înţeles că mulţi părinţi au decis să nu-şi mai ducă copiii la şcoală şi probabil că au luat hotărârea să suspende cursurile. Din câte am înţeles de la Spitalul de Boli Infecţioase, foarte mulţi părinţi alarmaţi s-au dus doar să îşi facă analizele. Cel puţin la nivelul nostru nu au ajuns informaţii că ar mai fi şi alte cazuri”, a completat şefa DSP Constanţa.

Contactat telefonic, medicul de gardă al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Licdan Curtali, a declarat, pentru MEDIAFAX, că vineri a avut un singur caz de hepatită, dar nu de la şcoala 12, ci o persoană din judeţ.

La şcoala gimnazială nr.12 din Constanţa învaţă peste 1.000 de elevi, îndrumaţi de 80 de cadre didactice.

Reprezentanţii unităţii de învăţământ nu au putut fi contactaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici