Şeful Gărzii Financiare Neamţ şi doi comisari, reţinuţi pentru mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au reţinut pe şeful Gărzii Financiare - Secţia Judeţeană Neamţ şi doi comisari, pentru că au primit mită de la zeci de agenţi economici, pentru a face control formal şi a nu aplica contravenţii.

1095 afișări
Imaginea articolului Şeful Gărzii Financiare Neamţ şi doi comisari, reţinuţi pentru mită

Şeful Gărzii Financiare Neamţ şi doi comisari, reţinuţi pentru mită (Imagine: Shutterstock)

Potrivit DNA, Constantin Nistor, comisar şef în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Judeţeană Neamţ, Gheorghe Enăşoaie şi Corneliu Antonie, comisari în cadrul aceleiaşi instituţii, sunt acuzaţi de luare de mită, în formă continuată.

În ziua de 29 septembrie 2011, Nistor, Enăşoaie şi Antonie, în calitate de comisari în cadru Gărzii Financiare - Secţia Judeţeană Neamţ, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu, au efectuat un control la zece agenţi economici de pe raza judeţului Neamţ. Cu această ocazie, inculpaţii au primit de la reprezentanţii societăţilor comerciale verificate suma totală de 4.110 lei în scopul efectuării unui control formal, pentru a nu sancţiona contravenţional toate neregulile constatate şi pentru a aplica amenzi contravenţionale minime.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar joi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici