Şeful Inspectoratului Şcolar Bucureşti: La "Jean Monnet" se verifică şi conduita elevilor în excursie. Ei pot fi sancţionaţi

O echipă a Liceului "Jean Monnet" verifică de luni modul în care a fost organizată excursia în care profesorul de sport a fost acuzat de familia unei eleve de relaţii sexuale cu minora, dar şi comportamentul elevilor şi profesorilor, putând fi sancţionaţi atât şcolarii, cât şi cadrele didactice.

462 afișări
Imaginea articolului Şeful Inspectoratului Şcolar Bucureşti: La "Jean Monnet" se verifică şi conduita elevilor în excursie. Ei pot fi sancţionaţi

Şeful Inspectoratului Şcolar Bucureşti, prof. Cristian Alexandrescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Un prim pas în cazul Jean Monnet vizează analiza modului în care a fost organizată excursia. Analiza va fi organizată de către o comisie internă desemnată de conducerea şcolii. După aceea, comisia va analiza dacă a fost încălcat regulamentul şcolar", a declarat luni inspectorul general al Capitalei, prof. Cristian Alexandrescu.

El a precizat că respectiva comisie va analiza comportamentul elevilor care au mers în excursie, inclusiv al adolescentei care a reclamat comportamentul profesorului de sport. Pe de altă parte, o altă analiză va viza conduita profesorilor care au participat la excursie.

"În cazul în care ancheta va dovedi că a fost încălcat regulamentul şcolar, iar conduita elevilor nu corespunde acestuia, liceenii pot fi sancţionaţi. Sigur că din această categorie face parte şi eleva a cărei familie a reclamat atitudinea profesorului de sport. În cazul în care se va dovedi că ea nu a avut un comportament care să se încadreze în regulamentul şcolar, atunci ar putea fi sancţionată", a spus inspectorul general şcolar.

Totodată, comisia va analiza comportamentul cadrelor didactice care i-au însoţit pe elevi în excursie.

"Sigur că sunt urmărite mai multe aspecte atât la elevi, cât şi la profesori. Este vorba despre un comportament decent, dacă au fumat, dacă au consumat băuturi alcoolice şi multe alte aspecte prevăzute de regulamentul şcolar", a adăugat Cristian Alexandrescu.

Potrivit acestuia, în regulamentul şcolar sau în regulamentul intern al unităţii de învăţământ trebuie să existe precizări legate de activităţile extraşcoalare organizate de către unităţile de învăţământ şi comportamentul elevilor, respectiv al profesorilor, atunci când participă la astfel de activităţi.

Inspectorul general şcolar nu a putut preciza câţi elevi au fost în grupul care a participat la excursie şi nici câte cadre didactice au însoţit grupul, prcizând că toate aceste informaţii îi vor fi transmise o dată cu rezultatele analizei solicitate conducerii unităţii de învăţământ.

O elevă din clasa a XI-a de la "Jean Monnet" s-a prezentat joi seară la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de sport, în vârstă de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal.

Judecătoria Sectorului 1 a decis că profesorul poate fi cercetat în libertate, acestuia fiindu-i impusă însă interdicţia de a părăsi localitatea timp de 30 de zile.

Profesorul era suplinitor, el fiind venit de la altă şcoală la "Jean Monnet" de un an. Surse apropiate anchetei declarau vineri că el şi-a recunoscut fapta în faţa conducerii unităţii de învăţământ, context în care a şi demisionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici