Un profesor de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală, cercetat după ce ar fi violat o elevă

Un profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală este cercetat pentru viol, după ce părinţii unei eleve au reclamat că acesta ar fi abuzat-o pe fata lor într-o excursie, bărbatul fiind dat afară din şcoală.

3058 afișări
Imaginea articolului Un profesor de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală, cercetat după ce ar fi violat o elevă

Un profesor de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală, cercetat după ce ar fi violat o elevă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Am fost informat aseară (joi seara, n.r.) în legătură cu acest caz, am cerut întrunirea de urgenţă a Consiliului de Administraţie al şcolii şi o analiză amănunţită privind modul în care a fost organizată excursia", a declarat vineri pentru MEDIAFAX inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu.

El a precizat că profesorul "nu mai este de vineri în şcoală", precizând că vrea să ştie exact câţi profesori au participat la această excursie şi dacă a fost asigurată securitatea elevilor.

Cristian Alexandrescu a mai spus că în cazul în care analiza realizată la Liceul "Jean Monnet" nu va fi concludentă, va desemna o comisie de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti care să analizeze împrejurările în care s-au produs faptele reclamate de familia elevei şi modul în care a fost organizată excursia.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat pentru MEDIAFAX că profesorul este audiat la Secţia 1 Poliţie.

Potrivit Dianei Sarca, eleva, care este minoră, s-a prezentat joi seară la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o.

"Fata a fost îndrumată către Institutul Naţional de Medicină Legală, cercetările sunt în faza preliminară", a spus Diana Sarca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici