Şeful Parchetului Buftea, suspendat din funcţia de procuror

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis vineri suspendarea din funcţia de procuror a lui Nelu Carpen, şeful Parchetului Judecătoriei Buftea, reţinut pentru luare de mită, în noaptea de joi spre vineri, de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

52 afișări
Imaginea articolului Şeful Parchetului Buftea, suspendat din funcţia de procuror

Şeful Parchetului Buftea, suspendat din funcţia de procuror (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Şeful Parchetului Judecătoriei Buftea, Nelu Carpen, a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii anticorupţie, alături de doi avocaţi şi doi poliţişti, cei cinci fiind acuzaţi de fapte de corupţie şi constituire de grup infracţional.

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz, joi, aviz pentru reţinerea lui Nelu Carpen, şeful Parchetului Judecătoriei Buftea.

Împotriva lui Carpen s-a pus în mişcare acţiunea penală, astfel că a fost suspendat din funcţia de procuror, CSM emiţând şi aviz pentru arestarea preventivă a acestuia.

Cei cinci urmează să fie duşi la Curtea de Apel Bucureşti pentru emiterea unui mandat de arestare, la solicitarea procurorilor DNA.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Buftea, Nelu Carpen, de fapte de corupţie în legătură cu serviciul. Nelu Carpen ar fi primit mai multe sume de bani provenite de la persoane care aveau dosare penale, fie în supravegherea Parchetului, fie în lucru la poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici