Şeful Poliţiei din Deta a demisionat în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului

Şeful Poliţiei din Deta, Viorel Goloşie, în cazul căruia a fost începută cercetarea prealabilă în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate, a demisionat din funcţie, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX ministrul de Interne, Traian Igaş.

783 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei din Deta a demisionat în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului

Poliţie (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Poliţiei Române, Liviu Popa, cercetarea prealabilă în cazul şefului Poliţiei din Deta, Viorel Goloşie, va continua, chiar dacă acesta şi-a dat demisia din funcţie.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Goloşie va fi încadrat, cel mai probabil, pe o funcţie inferioară până la finalizarea cercetărilor în cazul său.

Liviu Popa a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate.

"A fost începută cercetarea prealabilă a şefului Poliţiei Deta (n.r. - Viorel Goloşie), a şefului Compartimentului de Ordine Publică şi a trei lucrători de Poliţie care ar fi fost în zonă când a avut loc scandalul. Urmează să vedem dacă se va extinde cercetarea prealabilă şi asupra altor polţişti", a afirmat şefului IGPR.

Popa afirma că şeful Poliţiei din Deta ar fi trebuit să-şi prezinte demisia.

"Am discutat şi cu inspectorul şef care a confirmat că de-a lungul ultimelor luni i-a cerut, în repetate rânduri, şefului Poliţiei Deta să demisioneze", a adăugat Popa.

La rândul său, şeful IPJ Timiş, Gheorghe Popescu, a spus că a constatat că la Deta nu este "o situaţie corespunzătoare în ceea ce priveşte siguranţa cetăţeanului" şi că, în acest context, a dispus un control de fond privind un presupus trafic de ţigări, în lunile octombrie - noiembrie 2010, rezultat cu mustrare scrisă şi sancţiuni disciplinare la adresa unor poliţişti. El a adăugat că a dispus, totodată, ca respectivii să fie supravegheaţi de ofiţeri de la Investigaţii Criminale.

"În şase luni, şeful Poliţiei Deta nu a primit niciun cetăţean în audienţă, ceea ce nu este normal având în vedere că suntem în slujba cetăţeanului", a mai spus Gheorghe Popescu, care a subliniat că i-a cerut demisia de mai multe ori şefului Poliţiei din Deta.

În acest context, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a spus că, în opinia sa, imaginea Poliţiei Române nu trebuie să fie "umbrită" şi "asimilată" celor întâmplate la Deta.

La ora transmiterii acestei ştiri, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, se află la Deta, unde Judecătoria din localitate urmează să decidă asupra arestării preventive a celor doi fii ai primarului şi a altor trei persoane implicate în scandal.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit poliţiştilor, şi fratele acestuia, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost transportaţi la spital. Doi dintre răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, starea lor fiind stabilă, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.

În această cauză sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte trei persoane. Patru dintre aceştia au fost reţinuţi, iar Bogdan Roman este în continuare căutat, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Cei cinci sunt acuzaţi de trei infracţiuni de loviri sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, respectiv "portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a unor obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire".

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, că nu crede că primarul din Deta, Petru Roman (PDL), ar trebui să se suspende din funcţie până la finalizarea anchetei în cazul scandalului în care sunt implicaţi fiii acestuia.

Primarul din Deta, Petru Roman (PDL), a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că ambii săi copii au avut "probleme cu dosare penale", iar Bogdan Roman, fiul cel mare, era cunoscut ca fiind o fire mai violentă şi dacă vor fi găsiţi vinovaţi vor trebui să răspundă pentru faptele lor.

De asemenea, primarul a declarat că doreşte ca ancheta în acest caz să fie supervizată de Poliţia Judeţeană sau de Poliţia Română, pentru a nu se considera că există ingerinţe ale politicului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici