Şeitan: Venitul minim garantat nu se reduce, dar nu se acordă celor care nu au dreptul

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, miercuri, că venitul minim garantat "nu se reduce, ci se face o modalitate de aplicare normală, fără abuzuri", el răspunzând astfel la întrebările ziariştilor pe tema măsurilor care vor fi adoptate de Guvern.

22 afișări
Imaginea articolului Şeitan: Venitul minim garantat nu se reduce, dar nu se acordă celor care nu au dreptul

Şeitan: Venitul minim garantat nu se reduce, dar nu se acordă celor care nu au dreptul (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Şeitan a refuzat să vorbească despre aceste măsuri, arătând că Guvernul are şedinţă după-amiază, în care se va definitiva scrisoarea de intenţie către FMI.

Întrebat despre restrângerea venitului minim garantat, ministrul Muncii a spus că acesta "nu se reduce, ci se face o modalitate de aplicare normală, fără abuzuri", adică "nu se acordă la oamenii care nu au dreptul ăsta".

În legătură cu anunţul federaţiilor sindicale privind greva generală, Mihai Şeitan a spus: "E dreptul dumnealor să facă lucrul acesta".

Ministrul Muncii a refuzat să facă precizări legate de indemnizaţiile pentru creşterea copiilor.

El a participat la şedinţa Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor în care au avut loc dezbateri generale asupra proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici