Senator de Mureş: În centrul ţării sunt trei aeroporturi, se risipesc bani pentru a le ţine în viaţă

Senatorul PDL Mureş Marius Paşcan cere Ministerului Transporturilor clarificări privind aeroporturile din centrul ţării, unde există trei pe un areal de 100 de kilometri, susţinând că e nevoie de o strategie pentru că administraţiile judeţene risipesc bani din bugetele locale ca să le ţină în viaţă.

242 afișări
Imaginea articolului Senator de Mureş: În centrul ţării sunt trei aeroporturi, se risipesc bani pentru a le ţine în viaţă

Senator de Mureş: În centrul ţării sunt trei aeroporturi, se risipesc bani pentru a le ţine în viaţă (Imagine: Sorina Andreica / MediafaxFoto)

Senatorul PDL Mureş Marius Paşcan a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că i-a solicitat printr-o interpelare ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, clarificarea poziţiei ministerului în privinţa situaţiei actuale a aeroporturilor din centrul ţării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Paşcan, în centrul ţării, pe un areal de aproximativ o sută de kilometri, funcţionează trei aeroporturi, "evident concurente", din judeţele Mureş, Cluj şi Sibiu. Toate sunt regii autonome aflate sub autoritatea consiliilor judeţene şi, dat fiind că au dobândit în mod oficial statut internaţional, au beneficiat de importante investiţii din bugetele locale pentru dezvoltare.

Paşcan a afirmat că, mai mult, s-au iniţiat proiecte de la nivel local pentru ca cele trei aeroporturi să acceseze finanţări nerambursabile din fonduri europene pentru dezvoltare, spunând că "nu au cum să reziste toate" şi este nevoie să se spună dacă există o strategie, pentru a se evita "risipirea fără nicio perspectivă viabilă a unor importante resurse bugetare".

"Aceste clarificări ar scuti consiliile judeţene să risipească bani din bugetele locale pentru a le menţine în viaţă. Fără suportul alocărilor de la bugetele locale în privinţa investiţiilor necesare pentru continuarea activităţii şi fără o perspectivă certă de accesare a fondurilor europene în domeniu, aceste regii nu pot să se dezvolte în continuare în formula actuală, fiind în pericol însăşi existenţa lor. Ele continuă să consume o bună parte a resurselor bugetare ale consiliilor judeţene pentru a exista şi pentru a-şi putea desfăşura activitatea curentă", a spus Paşcan.

El a afirmat că, pentru aeroporturile "perfuzabile", unde nu există nicio garanţie că îşi vor putea continua activitatea în formula actuală, ar trebui să se recurgă la privatizare sau diverse asocieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici