Şerban Nicolae: Nu aveam cum să punem întrebări prefectului, deoarece nu am citit încă raportul

Şerban Nicolae, membru în Comisia de apărare a Senatului, a declarat marţi că a propus eliminarea de pe ordinea de zi a punctului care prevedea audierea lui Carmen Dan şi a Speranţei Cliseru în cadrul comisiei, pentru că raportul MAI a fost trimis luni şi nu a fost citit de parlamentari.

765 afișări
Imaginea articolului Şerban Nicolae: Nu aveam cum să punem întrebări prefectului, deoarece nu am citit încă raportul

Şerban Nicolae: Nu aveam cum să punem întrebări prefectului, deoarece nu am citit încă raportul

„Nu aveam cum să punem întrebări doamnei prefect, câtă vreme nu am apucat să vedem raportul. Prefectul Capitalei are de regulă alte atribuţii decât să facă drumuri la Parlament ori de câte ori domnul Vela are chef de declaraţii. Astăzi a făcut un drum inutil. A fost invitată de Vela şi Fălcoi, ei nu sunt Comisia de apărare. După ce toţi membrii comisiei vor studia acest raport, săptămâna viitoare vom putea să facem o discuţie în legătură cu persoanele care pot sau trebuie să fie audiate la Comisia pentru apărare din Senat” a afirmat Şerban Nicolae, membru în Comisia de apărare a Senatului.

Acesta a susţinut că dacă preşedintele Comisiei, Marcel Vela, sau orice alt parlamentar vor clarificări suplimentare pot adresa interpelări miniştrilor.

„Dacă domnul Vela sau domnul Fălcoi sau orice alt parlamentar are nedumeriri personale sau nevoie de clarificări individuale există procedura parlamentară a întrebărilor şi interpelărilor pe care le pot adresa membrilor Guvernului, aşa cum se ştie nu de acum, ci de 28 de ani în România. Nu merge pe criteriul ”era aici”, poate era cu altă treabă”, a adăugat Şerban Nicolae.

Întrebat de jurnalişti despre mesajele prezentate de ministrul de Interne, Carmen Dan, la Cex-ul din weekend, Şerban Nicolae a spus că „printurile nu au fost date în studiu”.

„La Cex nu s-au pus pe masă niciun fel de printuri. Nu (nu a minţit Gabriela Firea-n.r), nu s-au pus pe masă în sensul că nu au fost date în studiu”, a precizat senatorul PSD.

Membrii Comisiei de apărare din Senat au eliminat, marţi, de pe ordinea de zi punctul referitor la audirea prefectului Capitalei Speranţa Cliseru şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, cu privire la protestul din 10 august. Solicitarea a venit din partea senatorului PSD Şerban Nicolae.

Propunerea senatorului PSD, Şerban Nicolae, a fost adoptată cu şapte voturi şi patru voturi împotrivă.

Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Marcel Vela, a declarat marţi, după ce majoritatea comisiei a eliminat de pe ordinea de zi audierea ministrului de Interne şi a prefectului Capitalei, că a fost o înscenare a PSD pentru a nu se afla adevărul.

„Decizia nu a fost anulată, a fost găsit un motiv, aţi văzut că a fost o înscenare, au luat cuvântul mai mulţi pe aceeaşi temă care ţinea de formă, nu de font, pentru că până la urmă am încercat să stabilim întâlnirea pentru săptămâna viitoare (..) dar nu a fost de acord majoritatea nici cu modificarea punctului cinci, adică să se aprobe pentru săptămâna viitoare, nici cu introducerea unui punct de diverse în care să discutăm dacă sunt sau nu de acord să se afle adevărul cu ce s-a întâmplat în 10 august şi pentru a nu se ajunge la acest punct de diverse, mai ales că a venit şi doamna Cliseru, s-a găsit acest mod de a boicota această şedinţă”, a afirmat preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Marcel Vela, la finalul şedinţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici