Vela susţine că ce s-a întâmplat în şedinţa Comisiei a fost o înscenare pentru a nu se afla adevărul despre 10 august

Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Marcel Vela, a declarat marţi, după ce majoritatea comisiei a eliminat de pe ordinea de zi audierea ministrului de Interne şi a prefectului Capitalei, că a fost o înscenare a PSD pentru a nu se afla adevărul.

585 afișări
Imaginea articolului Vela susţine că ce s-a întâmplat în şedinţa Comisiei a fost o înscenare pentru a nu se afla adevărul despre 10 august

Vela susţine că ce s-a întâmplat în şedinţa Comisiei a fost o înscenare pentru a nu se afla adevărul

„Decizia nu a fost anulată, a fost găsit un motiv, aţi văzut că a fost o înscenare, au luat cuvântul mai mulţi pe aceeaşi temă care ţinea de formă, nu de font, pentru că până la urmă am încercat să stabilim întâlnirea pentru săptămâna viitoare (..) dar nu a fost de acord majoritatea nici cu modificarea punctului cinci, adică să se aprobe pentru săptămâna viitoare, nici cu introducerea unui punct de diverse în care să discutăm dacă sunt sau nu de acord să se afle adevărul cu ce s-a întâmplat în 10 august şi pentru a nu se ajunge la acest punct de diverse, mai ales că a venit şi doamna Cliseru, s-a găsit acest mod de a boicota această şedinţă”, a afirmat preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Marcel Vela, la finalul şedinţei.

Acesta a susţinut că nu a putut să îi dea cuvântul prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, care s-a aflat pentru câteva minute la şedinţă, deoarece membrii social-democraţi din Comisiei au părăsit sala.

„Am vrut să îi dau cuvântul doamnei Cliseru, dar colegii de la PSD nu au mai stat tocmai de această teamă că doamna Cliseru va lua totuşi cuvântul. Au găsit varianta de fugă, adică să părăsească sala. Îmi cer scuze presei, pentru că aţi asistat la un spectalcol jenant astăzi creat de unii senatori care au avut probabil interes să se ajungă la această finalitate neplăcută pentru unele interese să spunem de partid sau personale. Invitaţiile din partea acestei comisii le face preşedintele la solicitarea membrilor comisiei discutate şi aprobate în Birou. Au fost aprobate în Birou”, a adăugat Marcel Vela.

Şi senatorul USR, Nicu Fălcoi, a precizat că PSD refuză audierea ministrului de Interne, Carmen Dan şi a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, pentru că le este frică să se afle adevărul.

„PSD a refuzat să asculte declaraţiile celor trei invitaţi de astăzi. E clar că le e tare frică să se afle adevărul, se contrazic între ei de fiecare dată. Fiecare are versiunea lui de adevăr. Nu era o anchetă juridică, era o anchetă parlamentară, facem clar diferenţa dintre cele două, dar în atribuţiile acestei comisii intră tocmai aceste lucruri, controlul asupra tuturor instituţiilor de forţă din această ţară. Astăzi nu făceam altecva decât să ne facem treaba pentru care existăm ca şi comisie în cadrul Parlamentului, din păcate nu am putut”, a afirmat senatorul USR, Nicu Fălcoi, membru în Comisia pentru apărare, la finalul şedinţei comisiei.

Acesta a susţinut că parlamentarii opoziţiei din cadrul Comisiei pentru apărare vor insista în continuare pe audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru şi a maiorului Laurenţiu Cazan.

„Cu siguranţă vom insista pe audierea acestor invitaţi pe care i-am avut astăzi. Vom vedea în continuare cum va reacţiona PSD. După cum aţi văzut astăzi ne-a lăsat şi fără cvorum ca să nu putem discuta nici măcar legile pe care le aveam astăzi pe ordinea de zi. I-am întrebat: Ok nu sunteţi de acord că i-am invitat astăzi pe cei trei, spuneţi-ne dumneavoastră. Nu există o concluzie, pur şi simplu s-au ridicat de la masă şi ne-au lăsat fără cvorum. Poate că dacă doamna prefect astăzi ar fi dat răspunsuri la toate întrebările pe care noin le-am pregătit, eu am vreo trei pagini, lucrurile ar fi stat altfel în interior”, a adăugat Nicu Fălcoi.

Membrii Comisiei de apărare din Senat au eliminat, marţi, de pe ordinea de zi punctul referitor la audirea prefectului Capitalei Speranţa Cliseru şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, cu privire la protestul din 10 august. Solicitarea a venit din partea senatorului PSD Şerban Nicolae.

Propunerea senatorului PSD, Şerban Nicolae, a fost adoptată cu şapte voturi şi patru voturi împotrivă.

Senatorul PSD Nicolae Moga propusese în timpul şedinţei ca la audieri presa să nu aibă acces în sală.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, s-a prezentat în faţa Comisiei, însă aceasta a plecat după doar câteva minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici