Serviciul de Ambulanţă: 1.733 de solicitări, din care peste 30 pentru cazuri de depresii şi tentative de suicid

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.733 de solicitări cu 979 de urgenţe, printre care zeci de depresii şi tentative de suicid, cât şi probleme cauzate de consumul etnobotanicelor sau suferinţe digestive din cauza exceselor alimentare.

47 afișări
Imaginea articolului Serviciul de Ambulanţă: 1.733 de solicitări, din care peste 30 pentru cazuri de depresii şi tentative de suicid

Serviciul de Ambulanţă: 1.733 de solicitări, din care peste 30 pentru cazuri de depresii şi tentative de suicid (Imagine: Mediafax Foto)

Managerul SABI, dr. Alis Grasu, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, că din cele 979 de urgenţe, 183 au fost pentru probleme digestive, 35 pentru căzuţi în stradă, 12 tentative de suicid, cât şi aproape 30 de depresii şi intoxicaţii cu substanţe halucinogene.

De asemenea, alte 35 de solicitări au venit pentru persoane în stări de inconştienţă, 140 lipotimii şi sincope, 48 de traumatisme. "De sâmbătă după amiază şi până duminică, la ora 5.00, cele mai multe solicitări au fost pentru traumatisme şi agresiuni. Raportat la aceeaşi perioadă în 2010 au fost înregistrate mai puţine solicitări", a precizat managerul SABI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici