Sindicaliştii din CFR au încheiat protestul şi spun că vor discuta joi cu ministrul Darius Vâlcov

Sindicaliştii CFR au încheiat, fără incidente, protestul pe care l-au organizat, miercuri, în faţa Ministerului Finanţelor Publice şi spun că, joi, o delegaţie formată din lideri de sindicat va purta discuţii cu ministrul Darius Vâlcov.

168 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din CFR au încheiat protestul şi spun că vor discuta joi cu ministrul Darius Vâlcov

Sindicaliştii din CFR au încheiat protestul şi spun că vor discuta joi cu ministrul Darius Vâlcov (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)

Preşedintele Sindicatului Liber din Revizia Vagoane Bucureşti Griviţa, Daniel Constantin, a declarat pentru MEDIAFAX, că protestatarii se vor strânge şi joi în faţa Ministerului Finanţelor, iar o delegaţie va avea o întâlnire cu ministrul Darius Vâlcov.

Liderul de sindicat a mai spus că Primăria Capitalei a autorizat mitingul de joi, care va avea loc între orele 10.00 - 13.00, la care sunt aşteptate aproximativ 200 de persoane.

Peste 200 de sindicalişti din transporturi feroviare au protestat, miercuri, în faţa sediului Ministerului Finanţelor, nemulţumiţi de condiţiile grele de muncă, salariile mici, reducerea nejustificată a numărului de trenuri de călători şi închiderea unor secţii de circulaţie.

Protestatarii au venit la sediul Ministerului Finanţelor cu steaguri inscripţionate cu siglele federaţiilor sindicale pe care le-au reprezentat şi cu pancarte pe care scria "FMI nu uita, România nu-i a ta!" "Stopaţi distrugerea căii ferate!", "Vrem subvenţii adevărate!", "PSD, te-am ajutat, de CFR ai uitat!".

Sindicaliştii au scandat "Hoţii, hoţii!" şi "Grevă generală".

Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Ramurii Vagoane, Ion Răducu, a declarat pentru MEDIAFAX că acesta a fost primul protest dintr-o serie de acţiuni pe care sindicaliştii din transporturi feroviare intenţionează să le organizeze, până la rezolvarea tuturor revendicărilor.

"Este primul protest al nostru la Ministerul de Finanţe. Vom continua până vom obţine toate revendicările. Momentan, am adus doar angajaţii CFR din jurul Bucureştiului, pentru a nu pune oamenii pe drum, pentru a nu-i pune la cheltuială, dar şi pentru a nu perturba traficul feroviar. La protestele ulterioare, însă, vor participa din ce în ce mai mulţi angajaţi ai CFR, până la greva generală", a spus Ion Răducu.

Organizaţiile sindicale din transporturi feroviare sunt nemulţumite de imposibilitatea încheierii contractelor colective de muncă, dar şi de reducerea nejustificată a numărului de trenuri de călători şi închiderea unor secţii de circulaţie din cauza reducerii subvenţiei la CFR Călători.

Printre revendicări s-a mai numărat necesitatea acordării coeficientului de inflaţie la salarii prin negocieri colective, în condiţiile în care în sistemul feroviar nu au fost acordate creşteri salariale de mai bine de şase ani, şi reactivarea clauzelor salariale suspendate cuprinse în contractele colective de muncă. Sindicaliştii au reclamat şi menţinerea artificială a accizei la combustibilul utilizat pentru transportul feroviar şi lipsa investiţiilor pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, dar şi a echipamentelor de protecţie.

La acţiunile de protest au participat membri ai Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial (FNFMC), Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă (FML), Federaţiei Naţionale "Drum de Fier" (FNDF), Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Transporturi "ELCATEL", Federaţiei Sindicatelor Ramurii Vagoane (FSRV) şi Federaţiei Automatizări Feroviare (FAF).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici