Sindicaliştii ROMATSA, nemulţumiţi de conducerea regiei şi de noua organigramă

Sindicaliştii de la ROMATSA sunt nemulţumiţi de noua organigramă impusă de conducerea regiei şi de lipsa unor documente explicative, directorul general, Ion-Aurel Stanciu, transmiţându-le însă că noua organigramă nu prevede disponibilizări sau tăieri de salarii.

402 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii ROMATSA, nemulţumiţi de conducerea regiei şi de noua organigramă

Sindicaliştii ROMATSA, nemulţumiţi de conducerea regiei şi de noua organigramă (Imagine: Cristian Matei/Mediafax Foto)

"Vreau să afirm încă o dată că aceste presiuni care vin din partea partenerului social, din punctul nostru de vedere, al meu şi al conducerii executive, al colegilor, sunt lipsite de substanţă atât timp cât noua structură organizatorică a regiei, care a intrat la 1 martie, nu prevede concedieri colective, concedieri individuale şi scăderi de salarii", a afirmat luni Stanciu, după o întâlnire cu reprezentanţii sindicaliştilor, desfăşurată la Ministerul Transporturilor.

El adăugat că vor fi necesare noi întâlniri şi negocieri.

Prin noua organigramă s-au paralelismele din punct de vedere administrativ, iar numărul de posturi a crescut, a spus Stanciu.

"Domnul ministrul al Transporturilor (Ioan Rus, n.r.) a încercat să medieze acest conflict, ne-a îndemnat să încercăm să dialogăm, ne-a sugerat nouă, cât şi conducerii executive ca în cursul zilei de mâine (marţi, n.r.), cât mai urgent posibil, să ne aşezăm la masa dialogului, însă din păcate, chiar în momentul în care se părăsea sala actualul director general Aurel Stanciu a spus că nu ne dă absolut niciun document. Să venim la dialog, dar documentele ni le va da când consideră el, în mai, la negocieri", a declarat Gabriel Tudorache, controlor de trafic şi reprezentant al sindicarelor din domeniu.

Contractul colectiv de muncă este valabil până la finele lunii mai, iar noua organigramă, aprobată la finele lunii ianuarie, a intrat în vigoare la începutul lunii martie.

Sindicaliştii spun că actele adiţionale la contractele de muncă nu pot fi semnate "cu ochii închişi" şi că au nevoie de o serie de documente explicative.

ROMATSA anunţa la jumătatea lunii februarie, într-un comunicat, că implementarea noii organigrame nu se va face fără respectarea legii şi că aceasta nu presupune concedieri sau diminuări salariale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici