Sindicatele îşi menţin decizia de a protesta, nemulţumite de rezultatul discuţiilor cu Emil Boc - VIDEO

Sindicatele îşi menţin decizia de a protesta, în urma întâlnirii de sâmbătă cu premierul Emil Boc, susţinând că nu au obţinut decât promisiuni care nu sunt legate de bani" şi că Guvernul ar intenţiona să îngheţe salariul minim pe următorii ani.

34 afișări
Imaginea articolului Sindicatele îşi menţin decizia de a protesta, nemulţumite de rezultatul discuţiilor cu Emil Boc - VIDEO

Sindicatele îşi menţin decizia de a protesta, nemulţumite de rezultatul discuţiilor cu Emil Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Preşedintele Cartel-Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, la finalul întâlnirii de la Palatul Victoria, că sindicatele i-au comunicat premierului că nu se pune în discuţie anularea acţiunilor de protest pentru perioada următoare.

"Am constatat o lipsă de responsabilitate a Guvernului. Nu se doreşte combaterea evaziunii fiscale. Vor să îngheţe salariul minim pe următorii ani, ceea ce înseamnă o stimulare a evaziunii fiscale, justificând că nu au capacitate. În sectorul bugetar nu se vrea revenirea la salariile din 2009. Angajaţii vor fi penalizaţi şi în 2011", a spus Bogdan Hossu.

Liderul sindical a arătat că procenul prevăzut pentru cheltuielile pentru învăţământ şi sănătate - sectoare prioritare - va fi diminuat până în 2013, astfel că se va ajunge la o alocare de 2,3% din PIB, ceea ce însemană o reducere a puterii de utilizare a banilor care se poate realiza ori prin reducerea salariilor, ori prin reducerea numărului de anagajaţi.

Video Stirileprotv.ro

Hossu a precizat că în următoarele două săptămâni Cartel-Alfa va scoate în stradă aproximativ 26.000 de oameni şi a îndemnat cetăţenii să reacţioneze pentru că "altfel, neieşirea în stradă înseamnă o acceptare tacită a măsurilor Guvernului".

La rândul lui, liderul Confederaţiei Sindicale Democrate din România (CSDR), Ioan Baciu, a declarat că premierul nu a vrut să discute decât punctele care nu implică alocarea de bani, el angajându-se însă ca tot ce înseamnă legislaţia muncii să fie modificat şi pus în concordanţă cu ceea ce înseamnă legislaţia europeană.

În privinda creşterii salariului minim, premierul nu a acceptat nicio propunere, urmând ca sindicatele să aibă o întâlnire cu patronatele pe această temă, a adăugat liderul CSDR.

Potrivit acestuia, Emil Boc le-a spus sindicaliştilor că pe legea pensiilor nu se mai poate discuta pentru că aceasta este deja la Curtea Constituţională.

La întâlnirea de la Palatul Victoria a fost prezent şi ministrul Muncii, Ioan Botiş, cu care reprezentanţii confederaţiilor sindicale s-au întâlnit, vineri, pentru a-i prezenta revendicările.

La finalul discuţiei de vineri, sindicaliştii au declarat că nu a fost luată nicio decizie şi că îşi menţin calendarul de proteste.

Membri ai CSDR vor picheta, luni, conform programului, sediul Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici