Sindicatele propun impozitare diferenţiată, îngheţarea pensiilor, impozitarea PFA

Sindicatele propun ca măsuri alternative, pentru economia la bugetul statului, impozitarea diferenţiată, lărgirea bazei de impozitare pentru persoanele fizice autorizate (PFA) şi pentru cei care câştigă venituri exclusiv din drepturi de autor, îngheţarea şi nu diminuarea pensiilor.

37 afișări
Imaginea articolului Sindicatele propun impozitare diferenţiată, îngheţarea pensiilor, impozitarea PFA

Sindicatele propun impozitare diferenţiată, îngheţarea pensiilor, impozitarea PFA (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Sindicaliştii vor discuta, vineri, cu reprezentanţi ai patronatelor şi ai Guvernului, în Comisia de specialitate a Consiliului Economic şi Social (CES) măsurile propuse de ei care prevăd limitarea achiziţiilor, a bunurilor şi serviciilor, eliminarea micii evaziuni prin plata accizelor la combustibil pentru comercianţi. De asemenea, aceştia au propus îngheţarea şi nu scăderea pensiilor, nu sunt de acord cu măsurile aberante ca impozitarea tichelor de masă.

Sindicatele cred că se poate modifica scrisoarea de intenţie către FMI, astfel încât salariile bugetarilor să scadă cu zece la sută şi numai în 2010, fără fi diminuate deloc pensiile, iar diferenţa să fie luată de la stimulente, achiziţii şi servicii.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea, a declarat, joi, că liderii celor cinci confederaţii sindicale s-au întâlnit pentru a analiza datele trimise de Ministerul de Finanţe privind cifrele exacte pe care s-au fundamentat măsurile de austeritate propuse de guvernanţi.

Discuţiile au vizat stabilirea propunerilor de modificare a scrisorii de intenţie către FMI, în sensul găsirii unor surse de finanţare diferite de cele propuse de Executiv, în felul acesta evitând reducerea pensiilor şi salariilor.

Dandea a spus că planul de măsuri de protest anunţat de toate confederaţiile rămâne în vigoare până în momentul în care sindicatele vor avea certitudinea că Guvernul acceptă propunerile sindicatelor de modificare a memorandumului de înţelegere cu FMI.

Liderul sindical a precizat că în situaţia în care Guvernul va dovedi inflexibilitate şi nu va renunţa la măsurile din documentele încheiate cu Fondul Monetar Internaţional, sindicatele vor continua proteste şi vor ajunge şi la grevă generală, având o revendicare unică, şi anume căderea Guvernului.

"Vom cere preşedintelui să ceară depunerea mandatului prim-ministrului", a mai spus Dandea.

Ministerul de Finanţe a trimis, miercuri seară, documentele solicitate de sindicate privind proiecţia bugetară şi fondul de cheltuieli şi venituri înregistrate în primele trei luni ale anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici