Slobozia: Bărbat condamnat la şase ani de închisoare pentru că a înmatriculat maşini cu acte false

Un bărbat din Slobozia, cunoscut membru al lumii interlope, a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare pentru şantaj, cămătărie şi fals, fiind acuzat că a înmatriculat maşini pe baza unor acte false, pedeapsa definitivă fiind de trei ori mai mare decât cea aplicată de instanţa de fond.

197 afișări
Imaginea articolului Slobozia: Bărbat condamnat la şase ani de închisoare pentru că a înmatriculat maşini cu acte false

Slobozia: Bărbat condamnat la şase ani de închisoare pentru că a înmatriculat maşini cu acte false (Imagine: Shutterstock)

Viorel Daniel Duţu, zis Pralea, cunoscut drept unul dintre membrii lumii interlope din Slobozia, a fost condamnat definitiv, printr-o decizie a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, la şase ani de închisoare pentru şantaj, camătă, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, care a instrumentat dosarul în care Duţu a fost trimis în judecată.

Pedeapsa aplicată de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti este de trei ori mai mare decât cea stabilită de Judecătoria Slobozia, instanţa de fond care a judecat acest dosar.

Iniţial, magistraţii de la Judecătoria Slobozia îl achitaseră pe Duţu pentru cămătărie şi îl condamnaseră la doi ani de închisoare cu executare pentru celelalte infracţiuni.

Viorel Daniel Duţu, zis Pralea, a fost trimis în judecată în martie anul trecut.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia afirmau, în rechizitoriu, că în perioada 2011-2013, Duţu, împreună cu alte patru persoane, i-a indus în eroare pe funcţionarii de la Serviciul Public de Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa şi a înmatriculat în mod nelegal mai multe autoturisme de lux, folosindu-se de documente falsificate, prin care se atesta în mod nereal că maşinile figurau înregistrate în evidenţele fiscale ale Primăriei Slobozia.

Procurorii au mai stabilit că, în perioada 2011-2013, Viorel Daniel Duţu a contrafăcut semnătura mai multor persoane, aplicată pe fişele de înmatriculare şi contracte de vânzare-cumpărare a unor autovehicule.

De asemenea, Duţu a fost acuzat şi că a exercitat presiuni şi ameninţări asupra unei persoane căreia îi împrumutase bani cu camătă.

Prin sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti se confiscă de la Duţu 9.600 de euro şi 28.000 de lei, judecătorii obligându-l să restituie proprietarului de drept un autoturism de lux.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici