Şofer arestat după ce a lovit cu cheile în faţă un poliţist şi a aruncat cu pietre spre altul

Un şofer în vârstă de 35 de ani, din comuna vasluiană Valea Grecului, a fost arestat, vineri, sub acuzaţia de ultraj, după ce a lovit cu cheile în faţă un poliţist şi a aruncat cu pietre de pe drum spre altul, în momentul în care era legitimat de către agenţii de la Poliţia Rutieră.

377 afișări
Imaginea articolului Şofer arestat după ce a lovit cu cheile în faţă un poliţist şi a aruncat cu pietre spre altul

Şofer arestat după ce a lovit cu cheile în faţă un poliţist şi a aruncat cu pietre spre altul (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Huşi pentru două infracţiuni de ultraj comise în aprilie şi iunie, după ce a lovit sau a încercat să lovească agenţi de la Poliţia Rutieră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În primul caz, şoferul în vârstă de 35 de ani a fost oprit de către un echipaj rutier în dreptul localităţii vasluiene Creţeşti, de pe drumul naţional DN 24B, după ce depăşise viteza legală. În momentul în care era legitimat, tânărul i-a aruncat poliţistului cu cheile de la maşină în faţă, rănindu-l pe acesta uşor, fără a fi nevoie de transportul la spital.

În cea de-a doua situaţie, şoferul a fost observat de către un echipaj de la Biroul Rutier Huşi, aflat în dreptul localităţii Drânceni, în timp ce schimba direcţia de mers la vederea maşinii de poliţie, din drumul naţional DN 24 pe o arteră secundară. Echipajul de poliţie a plecat în urmărirea autoturismului condus de tânăr, fiind în cele din urmă oprit.

"În timpul controlului, bărbatul a devenit agresiv şi a aruncat cu pietre spre unul dintre poliţişti, acesta reuşind să se ferească la timp astfel încât să nu fie lovit. În consecinţă, s-a impus imobilizarea conducătorului auto, acesta fiind condus la sediul Poliţiei Municipale Huşi. Poliţiştii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, instituţie competentă în efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj”, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Reţinut pentru 24 de ore, şoferul a fost prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii Judecătoriei Huşi au acceptat propunerea şi au emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţia de ultraj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici