Şoferul de TIR care a lovit două surori, una murind, a mai fost implicat într-un accident cu victime

Şoferul care a accidentat două surori pe o trecere de pietoni din judeţul Buzău, vineri seară, una dintre ele pierzând-şi viaţa, circula cu aproape 80 de kilometri la oră în momentul în care le-a lovit pe fete şi are numeroase abateri în trafic, fiind implicat într-un alt accident rutier cu victime.

295 afișări
Imaginea articolului Şoferul de TIR care a lovit două surori, una murind, a mai fost implicat într-un accident cu victime

Şoferul de TIR care a lovit două surori, una murind, a mai fost implicat într-un accident cu victime (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Tribunalului Buzău, şoferul, care în prezent este arestat preventiv pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, circula cu aproape 80 de kilometri la oră când le-a accidentat pe cele două fete, în localitatea buzoiană Limpeziş, în apropierea trecerii de pietoni.

Conform sursei citate, şoferul, în vârstă de 29 de ani, din Suceava ar fi cumulat, în perioada 16 decembrie 2006 - 1 mai 2012, opt abateri la regimul circulaţiei rutiere. De asemenea, în februarie 2006, el a fost implicat într-un accident rutier cu victime, fiind trimis în judecată de Parchetul Judecătoriei Brăila.

Vineri seară, bărbatul care se afla la volanul unui TIR a accidentat două surori care traversau pe trecerea de pietoni, în localitatea buzoiană Limpeziş. Una dintre fete, în vârstă de 15 ani, a decedat, iar cea de-a doua, în vârstă de 12 ani, a fost grav rănită, fiind transportată în comă cu un elicopter SMURD la un Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucureşti. Potrivit reprezentanţilor spitalului, evoluţia stării de sănătate a fetei ar fi favorabilă.

Ministrul Tineretului, Nicolae Bănicioiu, şi preşedinele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, au fost prezenţi la locul accidentului şi le-au acordat fetelor primul ajutor.

Adolescenta care a murit era elevă la Liceul de Arte din Buzău, dar şi membră a unui ansamblu folcloric. Fata provenea dintr-o familie modestă, cu mulţi copii.

Luni, rudele fetei decedate au mers la Serviciul de Medicină Legală pentru a ridica sicriul cu trupul neînsufleţit al fetei de 15 ani.

Şoferul a fost iniţial reţinut de procurori pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici