VIDEO  Solidaritate pentru normalitate. Campanie împotriva violenţei sexuale asupra femeilor, realizată de bărbaţi celebri din Israel: „Este problema mea!”

  • Un clip pe social media face apel la conştientizarea de către bărbaţi a responsabilităţii pe care o au în existenţa fenomenelor de agresiune sexuală împotriva femeilor, potrivit cotidianului Haaretz.
  • În cadrul videoclipului sunt date câteva exemple de exprimare specifică unor bărbaţi, arătând că limbajul agresiv contribuie la răspândirea agresiunii sexuale pe scară largă.
  • Clipul este realizat de bărbaţi – figuri marcante din mass-media israeliană şi din lumea teatrului şi a muzicii.
344 afișări
Imaginea articolului Solidaritate pentru normalitate. Campanie împotriva violenţei sexuale asupra femeilor, realizată de bărbaţi celebri din Israel: „Este problema mea!”

Solidaritate pentru normalitate FOTO Captură video

În urma şocului produs în societatea israeliană de un viol în grup la care a fost supusă o adolescentă de 16 ani într-un hotel din staţiunea Eilat din sudul Israelului, 15 bărbaţi din mass-media israeliană au realizat un videoclip care vizează asumarea de către bărbaţi a responsabilităţii pentru violenţa împotriva femeilor, conform Haaretz.
 
Campania de social media foloseşte hashtag-ul „Este problema mea” cu scopul de a spori gradul de conştientizare a violenţei de natură sexuală şi îndemnând bărbaţii să îşi asume responsabilitatea pentru această problemă. „Violenţa împotriva femeilor nu este o problemă a femeilor, este problema mea”, se spune în cadrul videoclipului.
 
Printr-un mesaj impresionant, videoclipul face apel la bărbaţi să se gândească la modul în care gândesc şi vorbesc la adresa femeilor, arătând că limbajul agresiv pe care îl folosesc atunci când vorbesc cu femeile sau despre femei contribuie la răspândirea agresiunii sexuale pe scară largă.
 
Autorii clipului dau câteva exemple de exprimări care denotă un mod de gândire utilitarist şi umilitor: „Face pe inabordabila”, „De ce să nu-i mai faci cinste cu încă un pahar?”, „Nu există femeie care să nu se dea, ci doar bărbaţi care nu iau”. 
 
Bărbaţii sunt invitaţi să se gândească la sensul şi implicaţiile acestui mod de a vorbi şi de a gândi şi la ceea ce simte o femeie când este confruntată cu astfel de exprimări.
 
                 
 
În videoclip apar, printre alţii, activistul Yossi Tabari, cântăreţul Hemi Rodner şi actorul Yossi Marshek şi a fost creat la iniţiativa antreprenorului Mordechai Braunstein.
 
Procuratura de Stat a declarat săptămâna trecută că urmează să depună 11 acte de acuzare în cazul violării fetei de 16 ani, care a avut loc luna trecută, într-un hotel din Eilat, de la Marea Roşie. Actele de acuzare vor fi depuse împotriva a trei adulţi şi opt minori. În această etapă s-a decis să nu fie pusă încă sub acuzare managerul hotelului, o decizie în acest sens urmând să fie luată ulterior. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici