SONDAJ UE: Românii, nemulţumiţi de curăţenia din mijloacele de transport, dar mulţumiţi de preţul biletelor

Românii se declară nemulţumiţi de curăţenia din mijloacele de transport şi din staţii, dar sunt mulţumiţi de preţul biletelor, potrivit unui Eurobarometru publicat, miercuri, de Comisia Europeană.

296 afișări
Imaginea articolului SONDAJ UE: Românii, nemulţumiţi de curăţenia din mijloacele de transport, dar mulţumiţi de preţul biletelor

SONDAJ UE: Românii, nemulţumiţi de curăţenia din mijloacele de transport, dar mulţumiţi de preţul biletelor (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)

În ceea ce priveşte nivelul general de satisfacţie faţă de calitatea transportului urban, România se află pe locul 24, după ce 24% dintre repondenţi au spus că nivelul lor de mulţumire este scăzut, pentru 23% este mediu, pentru 25% - bun şi pentru 28% - ridicat.

Cei mai mulţumiţi sunt locuitorii din Luxemburg, Finlanda şi Marea Britanie, iar cei mai nemulţumiţi sunt cei din Bulgaria, Italia şi Malta.

24% sunt mulţumiţi de informaţiile privind orarul mijloacelor ubane de transport în comun, 45% sunt destul de mulţumiţi şi doar 5% au spus că sunt foarte nemulţumiţi, iar 15% destul de nemulţumiţi, cifre care plasează România pe locul 20.

În schimb, România se plasează pe locul 14 atunci când vine vorba de satisfacţia românilor faţă de facilităţile oferite pentru cumpărarea biletelor de transport. Astfel, 32% s-au declarat foarte mulţumiţi de acest aspect, 43% destul de mulţumiţi, în timp ce 9% sunt destul de nemulţumiţi şi 3% foarte nemulţumiţi.

Când vine vorba de confortul din staţii (adăpost, scaune), România se clasează pe penultimul loc (înaintea Italiei şi Maltei), cu 13% dintre repondenţi foarte nemulţumiţi de condiţii şi 28% destul de nemulţumiţi.

România se clasează pe acelaşi loc şi în ceea ce priveşte curăţenia din staţii, cu 14% dintre cei chestionaţi declarându-se foarte nemulţumiţi şi 26% destul de nemulţumiţi. În ceea ce priveşte, curăţenia din mijloacele de transport, 19% s-au arătat foarte mulţumiţi, 41% - destul de mulţumiţi, 23% - destul de nemulţumiţi şi 9% - foarte nemulţumiţi (locul 25).

20% dintre românii din zona urbană sunt foarte mulţumiţi de punctualitatea mijloacelor de transport, iar 43% sunt destul de mulţumiţi (locul 23).

Pe de altă parte, românii se află pe locul 7 în privinţa gradului de mulţumire privind punerea la dispoziţie a tichetelor de călătorie zilnice valabile pe toate mijloacele de transport şi a informaţiilor furnizate de către angajaţii regiilor şi firmelor de transport.

Românii s-au declarat mulţumiţi şi de preţul biletelor (locul 5), 13% declarându-se foarte mulţumiţi, 37% destul de mulţumiţi, faţă de 26% - destul de nemulţumiţi şi 11% - foarte mulţumiţi.

Întrebaţi de siguranţa lor în mijloacele de transport, 17% dintre repondenţii din România au spus că sunt foarte mulţumiţi, 42% sunt destul de mulţumiţi, 23% - destul de nemulţumiţi şi 8% - foarte nemulţumiţi (locul 24).

Sondajul a fost realizat, la cererea Comisiei Europene, de către TNS Political&Social, în perioada 9-11 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici