Sorin Apostu rămâne profesor la USAMV Cluj până la o sentinţă definitivă

Fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, va rămâne profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj până când se va da o sentinţă definitivă în cazul său.

283 afișări
Imaginea articolului Sorin Apostu rămâne profesor la USAMV Cluj până la o sentinţă definitivă

Sorin Apostu rămâne profesor la USAMV Cluj până la o sentinţă definitivă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Preşedintele Comisiei de Etică a USAMV Cluj, Liviu Oană, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că o decizie în cazul lui Sorin Apostu va fi luată de Consiliul de Administraţie al universităţii.

"Aşteptăm la nivelul conducerii USAMV o sentinţă definitivă în cazul profesorului Sorin Apostu, după care se va întruni Consiliul de Administraţie, care va decide desfacerea contractului de muncă al acestuia. Fiind vorba de un caz penal, nu mai intră în Comisia de Etică, ci este de competenţa directă a Consiliului de Administraţie al USAMV", a spus Oană.

Sorin Apostu a absolvit USAMV din Bucureşti în anul 1993. Din anul 2007, a predat la USAMV Cluj, ca profesor universitar, cursurile de Microbiologia Produselor Alimentare şi Controlul Calităţii Produselor Alimentare, la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor. După ce a fost arestat şi, ulterior, eliberat, Apostu a făcut cerere de a se reîntoarce la catedră, iar conducerea USAMV i-a aprobat-o, la începutul lunii octombrie 2012.

Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici