Sorina Pintea: Schimbarea conducerii Agenţiei Naţionale de Transplant va rezolva problema listelor de aşteptare/ Lucrurile au luat-o puţin razna

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, la Iaşi, că schimbarea conducerii Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) va rezolva problema listelor de aşteptare şi va duce la o transparentizare a întregului proces, aceasta fiind de părere că "lucrurile au luat-o puţin razna".

496 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea: Schimbarea conducerii Agenţiei Naţionale de Transplant va rezolva problema listelor de aşteptare/ Lucrurile au luat-o puţin razna

Sorina Pintea: Schimbarea conducerii Agenţiei Naţionale de Transplant va rezolva problema listelor de aşteptare

„Pacienţii trebuie să se înscrie pe o listă şi să fie evaluaţi. Dar eu am primit foarte multe mesaje şi telefoane de la pacienţi, care spuneau că au nevoie de transplant. Până la urmă, cred că schimbarea conducerii ANT va face ordine şi în aceste liste, inclusiv transparentizarea, publicarea lor pe site-ul Agenţiei”, a declarat, vineri, la Iaşi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ministrul a mai spus că, în privinţa transplanturilor, "lucrurile au luat-o puţin razna", în ceea ce priveşte informarea pacienţilor, iar la începutul lunii iulie a fost restructurată conducerea.

„Eu sper că noua conducere (a ANT - n.r.) va rezolva aceste probleme, inclusiv informarea pacienţilor. Totodată, pacientul care nu poate beneficia de transplant pulmonar, de exemplu, ca orice tip de transplant, de altfel, el poate beneficia în străinătate de acest lucru. Asta, dacă va găsi o clinică dispusă să îi preia cazul. De exemplu, Austria nu face pentru nimeni transplant pulmonar în acest moment. Va relua transplanturile în 2019 pentru Slovenia. Noi am fost chemaţi la discuţii pentru 2020”, a mai spus Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a fost prezent, vineri, la Iaşi, unde Consiliul Judeţean Iaşi, împreună cu Ministerul Sănătăţii, a organizat şedinţa de lucru în cadrul căreia a fost prezentat studiul de fezabilitate al viitorului Spital Regional de Urgenţă.

Potrivit Sorinei Pintea, valoarea unui spital de acest fel ajunge la suma de 321,4 milioane de euro.

„Valoarea unui spital este de 321,4 milioane de euro, fără TVA. Banii vin din fonduri europene şi din bugetul statului român. La spitalul de la Iaşi vor exista 850 de paturi, iar Spitalul Regional de Urgenţă va fi organizat pe centre. De asemenea, suntem în faza de schimbare a legislaţiei, în aşa fel încât aceste spitale să corespundă celor din străinătate. Pot să vă mai spun că SRU Iaşi va avea o suprafaţă de 120.000 mp”, a mai spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ministrul a afirmat că Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va prelua rolul Spitalului Clinic Judeţean "Sfântul Spiridon".

„Există discuţii şi pentru reabilitarea şi modernizarea vechiului spital, respectiv Sfântul Spiridon. Deocamdată este vorba despre stadiul de analiză, dar avem în plan şi acest lucru”, a mai spus Sorina Pintea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici