Soţia poliţistului din Dâmboviţa suspectată de furturi de bijuterii din locuinţe a fost reţinută

Soţia poliţistului din Dâmboviţa suspectată de furturi de bijuterii din locuinţe a fost reţinută pentru 24 de ore, pentru furt calificat, iar celelalte persoane audiate în acest caz vor fi cercetate în libertate.

243 afișări
Imaginea articolului Soţia poliţistului din Dâmboviţa suspectată de furturi de bijuterii din locuinţe a fost reţinută

Soţia poliţistului din Dâmboviţa suspectată de furturi de bijuterii din locuinţe a fost reţinută (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

După mai multe ore de audieri la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Dâmboviţa în cazul de furturi de bijuterii cu un prejudiciu de peste 200.000 de lei, oamenii legii au decis reţinerea femeii pentru 24 de ore. Marţi, aceasta va fi dusă în instanţă cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru furt calificat.

Celelalte persoane audiate în acest caz vor fi cercetate în libertate, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, subinspector Alexandra Niculae.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, femeia, în vârstă de 30 de ani, care este soţia unui poliţist din Găeşti, ar fi condus o grupare de furturi din locuinţe.

Aceleaşi surse afirmă că spargerile aveau loc în timpul zilei, iar suspecţii intrau în case după ce aflau programul proprietarului şi foloseau chei potrivite. Potrivit surselor citate, soţia poliţistului şi-ar fi înscenat un furt din casă, în 28 ianuarie 2013, după ce înainte cu câteva zile ar fi spart mai multe apartamente în blocul în care locuia. Bijuteriile sustrase au fost valorificate la casele de amanet din oraş.

După ce a aflat despre acuzaţiile care planează asupra soţiei sale, poliţistul ar fi înaintat acţiune de divorţ, susţinând că nu avea cunoştinţă despre faptele femeii, mai spun surse judiciare.

Luni, poliţiştii au făcut şapte percheziţii la Găeşti şi în Piteşti, fiind vizaţi mai mulţi suspecţi de furturi din locuinţe.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa preciza că suspecţii sunt suspectaţi de comiterea a şase furturi din locuinţe, săvârşite în perioada iulie 2012 - ianuarie 2013, fiind sustrase, în principal, bijuterii în valoare totală de peste 200.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici