Suspecţi de furturi din locuinţe, între care soţia unui poliţist, audiaţi la Poliţie

Mai multe persoane suspectate de furturi de bijuterii din locuinţe, între care şi soţia unui poliţist din judeţul Dâmboviţa, sunt audiate, luni seară, de către poliţişti, valoarea bunurilor sustrase ridicându-se la aproximativ 200.000 de lei.

397 afișări
Imaginea articolului Suspecţi de furturi din locuinţe, între care soţia unui poliţist, audiaţi la Poliţie

Suspecţi de furturi din locuinţe, între care soţia unui poliţist, audiaţi la Poliţie (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dâmboviţa, poliţiştii fac şapte percheziţii în judeţele Dâmboviţa şi Argeş la persoane suspectate de comiterea unor furturi din locuinţe, între care şi la locuinţa soţiei unui poliţist din oraşul dâmboviţean Găeşti.

"Poliţiştii dâmboviţeni fac şapte percheziţii domiciliare în oraşul Găeşti şi în municipiul Piteşti, fiind vizaţi mai mulţi suspecţi de furturi din locuinţe, într-o cauză instrumentată de Serviciul de Investigaţii Criminale. În sarcina acestora s-a reţinut comiterea a şase furturi din locuinţe, săvârşite în perioadă iulie 2012 - ianuarie 2013, de unde au fost sustrase, în principal, bijuterii în valoare totală de peste 200.000 de lei", a declarat subinspectorul Alexandra Niculae, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa.

Potrivit sursei citate, la finalizarea acţiunii, suspecţii sunt duşi la sediul Poliţiei pentru audieri, iar în funcţie de probatoriul administrat se vor luă măsurile legale ce se impun.

Soţia poliţistului, în vârstă de 30 de ani, şi alte persoane au fost conduse la sediul IPJ Dâmboviţa, urmând a se stabili dacă suspiciunile că ea ar fi liderul grupului infracţional se confirmă.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că spargerile aveau loc în timpul zilei, iar suspecţii intrau în case după ce aflau programul proprietarului şi foloseau chei potrivite. Conform surselor citate, soţia poliţistului şi-ar fi înscenat un furt din casă, în 28 ianuarie 2013, după ce înainte cu câteva zile ar fi spart mai multe apartamente în blocul în care locuia.

Bijuteriile sustrase au fost valorificate la casele de amanet din oraş, susţin aceleaişi surse.

Potrivit surselor citate, după ce a aflat acuzaţiile care planează asupra soţiei sale, poliţistul a înaintat acţiune de divorţ, susţinând că nu avea cunoştinţă despre faptele nevestei sale.

În prezent, suspecţii sunt audiaţi de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Dâmboviţa, urmând ca procurorul de caz să decidă dacă se impune reţinerea suspecţilor pe bază de ordonanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici