Soţia poliţistului suspectată de furturi de bijuterii din locuinţe a fost arestată

Soţia poliţistului din Dâmboviţa suspectată de furturi de bijuterii din locuinţe, cu un prejudiciu de peste 200.000 de lei, iniţial reţinută pentru furt calificat, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, celelalte persoane audiate în acest caz urmând să fie cercetate în libertate.

295 afișări
Imaginea articolului Soţia poliţistului suspectată de furturi de bijuterii din locuinţe a fost arestată

Soţia poliţistului suspectată de furturi de bijuterii din locuinţe a fost arestată (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Soţia poliţistului din Dâmboviţa suspectată de furturi de bijuterii din locuinţe, care se numeşte Mihaela Dinu, fusese reţinută pentru 24 de ore, pentru furt calificat.

"Poliţiştii dâmboviţeni au făcut şapte percheziţii domiciliare în oraşul Găeşti şi municipiul Piteşti, fiind vizaţi mai mulţi suspecţi de furturi din locuinţe, într-o cauză instrumentată de Serviciul de Investigaţii Criminale. În sarcina acestora s-a reţinut comiterea a şase furturi din locuinţe, săvârşite în perioada iulie 2012 - ianuarie 2013, de unde au fost sustrase, în principal, bijuterii în valoare totală de peste 200.000 de lei. O femeie a fost reţinută pentru 24 de ore pentru furt calificat, iar ceilalţi suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate. Astăzi (n.r. - marţi) femeia a fost arestată preventiv pentru 29 de zile", a declarat subinspector Alexandra Niculae, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, soţia poliţistului ar fi dat prima spargere în vara anului trecut, în total fiind şase atacuri, oamenii legii începând să o bănuiască după ce în luna ianuarie 2013 şi-ar fi înscenat un furt din propria locuinţă.

Anchetatorii au găsit, cu ocazia percheziţiei, 130 de chei şi 25 de yale şi confirmă că Mihaela Dinu se împrietenea cu victimele sale în parc sau la coafor. Ulterior, potrivit anchetatorilor, femeia le invita copiii la ea acasă pentru a se juca cu fiul său, le lua cheile micuţilor din buzunar şi făcea duplicat după acestea. O altă modalitate de a intra în posesia cheilor cunoscuţilor era să-i sune şi să le spună că i s-a blocat butucul şi că cheile lor s-ar putea potrivi, aceştia o ajutau, iar femeia facea "dubluri", afirmă anchetatorii.

Ulterior, soţia poliţistului revenea în locuinţe, când proprietarii lipseau de acasă şi fura bijuterii pe care le valorifica la casele de amanet din oraş. Una dintre persoanele suspectate, cercetate în stare de libertate, lucrează la o casă de amanet din Găeşti, iar cealaltă femeie era complice la furturi.

După ce a aflat despre acuzaţiile care planează asupra soţiei sale, poliţistul ar fi înaintat acţiune de divorţ, susţinând că nu avea cunoştinţă despre faptele femeii, mai spun surse judiciare.

Luni, poliţiştii au făcut şapte percheziţii la Găeşti şi în Piteşti, fiind vizaţi mai mulţi suspecţi de furturi din locuinţe.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa preciza că suspecţii sunt acuzaţi de comiterea a şase furturi din locuinţe, săvârşite în perioada iulie 2012 - ianuarie 2013, fiind sustrase, în principal, bijuterii în valoare totală de peste 200.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici