Specialişti ai INSEMEX Petroşani fac o expertiză tehnică în cazul exploziei de la Petromidia / Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a deschis dosar penal

Specialişti ai INSEMEX Petroşani fac o expertiză tehnică în cazul exploziei de la rafinăria Petromidia, la solicitarea Inspecţiei Muncii, transmite corespondentul MEDIAFAX. În acelaşi timp, Parchetul Curţii de Apel Constanţa a preluat dosarul referitor la explozia produsă luni la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

973 afișări
Imaginea articolului Specialişti ai INSEMEX Petroşani fac o expertiză tehnică în cazul exploziei de la Petromidia / Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a deschis dosar penal

Specialişti ai INSEMEX Petroşani fac o expertiză tehnică în cazul exploziei de la Petromidia (Imagine Adrian Boioglu / Mediafax Foto)

O echipă de cercetători a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani a plecat, marţi, în judeţul Constanţa, după ce Inspecţia Muncii a solicitat institutului o expertiză tehnică în cazul exploziei de la rafinăria Petromidia.

”De puţin timp au plecat spre Constanţa patru cercetători ai institutului nostru. Inspecţia Muncii ne-a solicitat să facem o expertiză tehnică în cazul exploziei de la rafinăria Petromidia”, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Artur Găman, directorul general al INSMEX Petroşani.

Potrivit sursei citate, celor patru cercetători care au plecat de la Petroşani li se vor alătura, la Constanţa, alţi doi cercetători, unul dintre ei aflat în concediu, iar celălalt în delegaţie.

O explozie s-a produs luni seară la rafinăria Petromidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu, în urma căruia patru persoane au fost rănite. Victimele au fost transportate la Bucureşti, iar una dintre ele, un bărbat în vârstă de 48 de ani, cu arsuri pe apoape toată suprafaţa corpului, a murit la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Parchetul Curţii de Apel Constanţa a preluat dosarul referitor la explozia produsă luni la Rafinăria Petromidia din Năvodari, acuzaţiile fiind de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

"Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a preluat dosarul constituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa având ca obiect incendiul produs ieri, 22 august 2016, la Rafinăria Petromidia Năvodari, soldat iniţial cu rănirea a patru persoane, dintre care una a decedat în cursul zilei de astăzi.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Anchetatorii au stabilit că la data de 22 august 2016, în jurul orelor 18:00, la platforma 1 DAB din cadrul rafinăriei Petromidia din Năvodari, o echipă de lucrători efectua o reparaţie a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea ţiţeiului, moment în care a izbucnit un incendiu.

La faţa locului s-au deplasat, încă de luni seară, doi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cercetările la faţa locului fiind reluate marţi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa care coordonează o echipă mixtă formată din poliţişti şi specialişti criminalişti.

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, cu arsuri pe aproape toată suprafaţa corpului, rănit în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, a murit, marţi dimineaţă, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti. Alţi trei răniţi sunt internaţi în continuare în unităţile spitaliceşti din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici