Spitalul Focşani, după pozele cu bebeluşi făcute de Dăncilă şi Pintea: Niciun membru al delegaţiei nu prezenta semne de boală.

Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon“ din Focşani reacţionează la valul de critici apărut după ce Dăncilă şi Pintea s-au pozat cu bebeluşi: „Doamnele ministru au ridicat în braţe doi dintre copii care plângeau, considerând acest lucru ca fiind o reacţie maternă umană”.

4901 afișări
Imaginea articolului Spitalul Focşani, după pozele cu bebeluşi făcute de Dăncilă şi Pintea: Niciun membru al delegaţiei nu prezenta semne de boală.

Bebeluşi vs. demnitari. Spitalul Focşani se disculpă: Niciun membru al delegaţiei nu prezenta urme de boală. E normal să zâmbeşti când ai bebeluşi plângând în braţe

Cei de la spitalul vrâncean susţin că demnitarii care s-au fotografiat cu bebeluşi în braţe au respectat regulile de igienă de bază şi măsurile prevăzute în ghidul de izolare a unităţii medicale pentru vizitarea nou născutului.

S-a efectuat inclusiv triajul epidemiologic şi niciun membru al delegaţiei nu prezenta semne de boală. Vizita nu s-a efectuat în saloanele copiilor proaspăt născuţi. Salonul în care s-au realizat fotografiile avea copii cu peste trei zile de viaţă, copii sănătoşi, fără probleme de sănătate, care urmau să fie externaţi”, a anunţat Biroul de Presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani.

Reprezentanţii spitalului au oferit şi amănunte legate de organizarea evenimentului electoral: mamele au fost înştiinţate de vizită şi au fost bucuroase să participe la şedinţa foto. În plus, gestul demnitarilor care zâmbeau cu bebeluşi plângând în braţe este văzut de cei de la spital drept o „reacţie maternă umană”.

Vizita în Secţia Nou Născuţi a fost una scurtă, de aproximativ 5-7 minute. Dată fiind durata foarte scurtă a vizitei oficiale în secţie, considerăm că măsurile luate au fost cele corecte, timpul de contact fiind un factor esenţial în transmiterea unei infecţii. Deşi suntem în sezonul rece, numărul virozelor nu a impus până acum măsuri de restricţionare şi măsuri suplimentare de precauţie.
După prima zi de viaţă, mamele şi personalul medical de îngrijire a nou născutului sănătos nu poartă masca în contact cu acesta, decât dacă prezintă semne de boală”
, scriu reprezentanţii spitalului.

În încheiere, după ce prezintă investiţiile realizate în interiorul spitalului, reprezentanţii unităţii trag concluzia că „un simplu gest matern, de a lua un copil care plânge în braţe, gest care nu are legătură cu actul medical, nu trebuie să umbrească întreaga muncă a unităţii sanitare”.

Duminică, în timpul unei vizite electorale în judeţul Vrancea, Viorica Dăncilă şi Sorina Pintea s-au pozat cu bebeluşi în braţe la Spitalul Judeţean Focşani, unde au intrat de afară, echipate cu halate de unică folosinţă pe umeri şi botoşei, dar fără măşti de protecţie.

Pe Facebook a apărut un întreg val de comentarii la adresa celor două, iar un ONG din Iaşi a trimis o sesizare la DSP Vrancea, în care se arăta că Viorica Dăncilă şi Sotina Pintea nu au respectat măsuri suficiente de protecţie.

În replică, DSP Vrancea a anunţat că a început o anchetă, pentru a vedea dacă au fost respectate măsurile de protecţie impuse la intrarea în secţia pentru bebeluşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici