Sportivii echipei participante la Jocurile Invictus, asimilaţi sportivilor de performanţă/ Recompense de 20.000 de lei pentru câştigătorii locului I

Guvernul a decis, în şedinţa de joi, asimilarea membrilor Invictus Team România celorlalţi sportivi care reprezintă România peste hotare la competiţii şi premierea lor după ce aceştia au participat la Jocurile paralimpice Invictus, de la Toronto.

200 afișări
Imaginea articolului Sportivii echipei participante la Jocurile Invictus, asimilaţi sportivilor de performanţă/ Recompense de 20.000 de lei pentru câştigătorii locului I

Sportivii echipei participante la Jocurile Invictus, asimilaţi sportivilor de performanţă

”Prezentăm un proiect de hotărâre de Guvern prin care modificăm normele metodologice şi creem cadrul necesar pentru a-i premia pe militarii răniţi în teatrele de operaţii care au participat la Jocurile Invinctus”, a declarat secretarul de stat din MApN Mircea Duşa.

Premierul a ţinut să îi felicite pe componenţii echipei României care a participat la Jocurile Invictus. ”Felicitări. Acei oameni sunt campioni în fiecare zi luptându-se cu handicapul căpătat pe teatrele de operaţiuni”, a spus şi premierul Mihai Tudose.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a anunţat, luni, că premierul a dispus modificarea legislaţiei astfel încât membrii Invictus Team România să poată fi asimilaţi celorlalţi sportivi care reprezintă România peste hotare la competiţii.

„Aveţi din partea noastră toată susţinerea, din toate punctele de vedere. Vă adresez cuvântul de salut al primului-ministru, care a dispus modificarea legislativă pentru ca această echipă nemaipomenită să poată fi asimilată celorlalţi sportivi care ne reprezintă peste hotare la competiţiile sportive, să fiţi asimilaţi campionilor mondiali, campionilor olimpici, pentru că asta sunteţi”, a spus Fifor.

„Azi, aici, închidem jocurile Invictus de la Toronto, dar începem pregătirea pentru Australia pentru că trebuie să mergem acolo şi să demonstrăm că România ştie să se bată pentru ceea ce are mai bun, în speţă pentru mândria sa de ţară, pentru mândria sa de membru cu drepuri depline alături de toate celelalte ţări”, a adăugat Fifor.

MApN a organizat, luni, o ceremonie în onoarea celor 15 militari care au participat la Jocurile paralimpice Invictus, de la Toronto.

Recompense de 20.000 de lei pentru câştigătorii locului I la Jocurile Invinctus

Militarii români răniţi în teatrele de operaţii care participă la Jocurile Invictus vor beneficia de o recompensă financiară de 5000 de lei, potrivit unei hotărâri adoptate de guvern în şedinţa de joi, pentru primul loc aceştia urmând să primească câte 20.000 de lei.

Militarii răniţi în teatrele de operaţii care obţin premii în cadrul Jocurilor Invinctus vor fi recompensaţi cu 20.000 de lei pentru locul I, cu 15.000 de lei pentru locul II, 12.000 de lei pentru locul III.

Pentru locul IV ei vor primi câte 9.000 de lei, iar pentru locul V - 7.000 de lei.

Hotărârea de guvern completează Normele financiare pentru activitate sportivă, aprobate prin HG nr. 1447/2007, la propunerea coiniţiatorilor proiectului, respectiv Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

”Sensul măsurii este, în primul rând, de a stimula recuperarea fizică şi psihică a acestei categorii de militari, dar şi de a fructifica oportunitatea de promovare şi reprezentare a Armatei României la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, având în vedere anvergura şi vizibilitatea internaţională a Jocurilor Invictus”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Jocurile Invictus (”Invictus Games”) au fost lansate în anul 2014, la Londra, sub patronajul prinţului Henry de Wales al Marii Britanii, bucurându-se de participarea a 400 de competitori din 13 ţări. La baza organizării acestei competiţii a stat dezideratul de a se încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea militarilor din ţările NATO, răniţi în teatrele de operaţii.

În cadrul Jocurilor Invictus se organizează mai multe competiţii sportive adaptate pentru persoane cu nevoi speciale. Întrucât mişcarea sportivă a pătruns repede şi în rândul militarilor români, Ministerul Apărării Naţionale a înfiinţat o secţie dedicată acestora, în cadrul Clubului Sportiv al Armatei - Steaua.

La ultima ediţie a Jocurilor Invictus, desfăşurată în luna septembrie, în Canada, sportivii militari răniţi au obţinut o medalie de aur, una de argint şi două de bronz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici