Stand de DEMISII la un Târg de Cariere: Ce informaţii primesc persoanele interesate din partea specialiştilor în resurse umane

Organizatorii Târgului de Cariere Cluj au deschis, marţi, în premieră, un Stand de Demisii, unde cei care doresc să îşi schimbe locul de muncă sunt consiliaţi să ia cea mai bună decizie de specialişti în resurse umane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1210 afișări
Imaginea articolului Stand de DEMISII la un Târg de Cariere: Ce informaţii primesc persoanele interesate din partea specialiştilor în resurse umane

PREMIERĂ la un Târg de Cariere: Oamenii sunt învăţaţi cum să ia cele mai bune decizii la Standul de DEMISII

Corina Brânduşan, PR Manager al Târgului de Cariere, a declarat, marţi, presei, că există o categorie de persoane care are nevoie de informaţii suplimentare în ceea ceea ce priveşte schimbarea locului de muncă, astfel că organizatorii evenimentului au decis să prezinte şi Standul de Demisii.

„Avem, în premieră, un stand de demisii, un loc în care candidaţii pot să decidă singuri dacă locul de muncă actual este cel potrivit pentru ei sau nu, sau dacă domeniul în care lucrează este cel care le oferă cele mai mari satisfacţii. Noi ne adresăm prin acest târg celor interesaţi de o carieră. Unii dintre ei au un job, alţii sunt studenţi, alţii au deja experienţă în muncă de câţiva ani şi ne-am dat seama, de la an la an, că sunt câţiva candidaţi care vin la târg, dar nu sunt hotărâţi. Vin, deci şi-ar dori un alt loc de muncă, doresc să afle mai multe, dar nu sunt siguri că lucrul acesta este cel mai bun pentru ei. Nu vrem neapărat să îi convingem, ci să îi consiliem cu ajutorul unor specialişti în resurse umane. Le şi spunem să nu ia decizia în grabă, pentru că până la urmă viaţa lor întreagă poate depinde de această hotărâre”, a spus Brânduşan.

Potrivit acesteia, cei care se adresează Standului de Demisii primesc informaţii care se referă la dreptul angajatorul de a-i supune unui anumit tip de tratament sau dacă e legal să lucreze în week-end.

„Ne dorim să vedem cât mai mulţi oameni împliniţi cu ceea ce fac la job. Ştim că decizia de a pleca sau de a rămâne la un loc de muncă nu e întotdeauna uşoară, trecem de multe ori prin adevărate lupte interioare şi ne e greu să luăm o decizie. Aici intervine expertul, care discută cu candidatul despre ce merge bine şi ce merge rău la job, caută împreună soluţii, iar la final candidatul are o privire de ansamblu şi poate lua o decizie”, a mai spus PR Managerul Târgului de Cariere.

Raluca Culdea, consilier recrutare, a declarat, la rândul său, că persoanele care se adresează Standului de Demisii trebuie să completeze un chestionar.

“Iniţial, pe oameni în pufneşte râsul când văd <<Demisii>> scris pe stand, după care întreabă despre ce este vorba. Noi avem un chestionar cu şapte întrebări pe care specialiştii îl verifică. Vin persoane care sunt vizitatori ai târgului, dar, spre surpriza noastră, au venit şi participanţi din cadrul târgului. Întrebările se referă la compatibilitatea dintre munca pe care o face angajatul şi companie, dar şi la felul în care se simte el în compania respectivă. Investim 8-9 ore din activitatea noastră zilnică în muncă şi este important, pe lângă banii pe care îi primim, şi relevanţa muncii pentru noi ca oameni”, a spus aceasta.

Târgul de Cariere se desfăşoară, marţi şi miercuri, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la manifestare fiind prezente peste 60 de firme care oferă circa 2.500 de locuri de muncă în domenii precum precum inginerie, servicii, consultanţă, producţie, retail, auto & automotive, servicii financiare, energie, telecom, farma & medical, recrutare, marketing, sector bancar, asigurări, educaţie, training, turism, logistică, transport.

Joi şi vineri se va desfăşura în acelaşi loc Târgul de Cariere în IT.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici