Starea ieşeanului care şi-a ucis soţia într-un coafor şi a încercat să se sinucidă s-a ameliorat

Bărbatul care şi-a ucis soţia într-un coafor din Iaşi, apoi a încercat să se sinucidă, se află în continuare internat în spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, în comă superficială, medicii apreciind că starea pacientului s-a ameliorat în ultimele ore.

75 afișări
Imaginea articolului Starea ieşeanului care şi-a ucis soţia într-un coafor şi a încercat să se sinucidă s-a ameliorat

Starea ieşeanului care şi-a ucis soţia într-un coafor şi a încercat să se sinucidă s-a ameliorat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Medicul Diana Cimpoeşu, coordonator al SMURD Iaşi, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX că bărbatul care şi-a înjunghiat mortal soţia se află internat în continuare în spital, iar starea sa s-a ameliorat în ultimele ore.

"Pacientul şi-a mai revenit, este în comă superficială. Este în continuare intubat, dar reacţionează şi are mişcări. Din când în când deschide ochii", a afirmat medicul Cimpoeşu.

Ea a precizat că prognosticul în cazul bărbatului se menţine rezervat, întrucât pot apărea oricând complicaţii.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Carmina Pascal, a declarat pentru MEDIAFAX că Vasile Olaru, autorul crimei din coaforul din Iaşi, va fi audiat "în momentul în care va putea ieşi din spital pe picioarele lui".

"Deocamdată, nu poate fi audiat, pentru că nu se poate discuta cu el. Şi dacă îşi revine va fi greu de audiat. Va trebui să meargă pe picioarele lui, pentru a fi dus în arest”, a afirmat Carmina Pascal.

Vasile Olaru, de 41 de ani, şi soţia sa, Mina Olaru, de 28 de ani, erau căsătoriţi de 20 de ani, iar bărbatul a muncit mai mulţi ani în Grecia, în construcţii.

Vecinii familiei susţin că bărbatul s-a întors din Grecia în urmă cu un an şi jumătate, era cunoscut drept un consumator frecvent de băuturi alcoolice şi avea un comportament violent.

Sâmbătă seară, bărbatul a intrat în coaforul aflat la parterul Căminului studenţesc T 17 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iaşi, unde lucra soţia sa, şi a înjunghiat-o pe aceasta de mai multe ori. Ulterior, el s-a aşezat în genunchi lângă trupul femeii şi a încercat să se sinucidă, înjunghiindu-se cu acelaşi cuţit.

Coodonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, declara că echipajul medical care a ajuns la faţa locului a constatat că femeia avea plăgi multiple la gât şi abdomen şi era în stop cardio-respirator, încercându-se fără succes resuscitarea acesteia.

La rândul său, bărbatul avea plăgi abdominale şi era în şoc hemoragic, fiind dus în stare gravă la Spitalul "Sfântul Spiridon", unde a suferit şi un stop cardio-respirator, fiind resuscitat.

În cursul nopţii, el a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Una dintre angajatele care se aflau în coafor la momentul atacului a declarat că în salon mai erau două fete, cliente, şi că totul s-a petrecut în câteva secunde.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Iaşi, Anca Vâjâiac, conflictul între cei doi soţi a avut loc într-o anexă a coaforului, şi nu în locul în care se aflau clientele şi celelalte angajate ale salonului.

Anca Vâjâiac a declarat că femeia, în vârstă de 38 de ani, depusese o plângere la Poliţie împotriva soţului său, la începutul lunii noiembrie, pentru lovire şi alte violenţe, însă la scurt timp a retras plângerea, după ce s-ar fi împăcat cu acesta.

În 26 decembrie, femeia a depus o a doua plângere împotriva soţului său, după ce a fost agresată din nou de acesta, ulterior ea fiind cazată, împreună cu copiii, într-un centru pentru protecţia victimelor violenţei domestice.

Cei doi soţi aveau trei copii - două fetiţe în vârstă de doi ani şi şapte luni, respectiv 13 ani şi un băiat major.

Directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi, Florin Ion, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că femeia se cazase joi în centrul pentru protecţia victimelor violenţei domestice împreună cu fetele, în timp ce băiatul a mers la un prieten.

Potrivit unor surse medicale, Vasile Olaru a fost internat pentru trei zile, la cererea sa, la Spitalul de Psihiatrie Socola, la sfârşitul lunii noiembrie, fiind diagnosticat cu agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate şi intoxicaţie cu alcool.

Un incident similar a avut loc în Capitală în 5 martie 2012, când agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, şofer la Policlinica "N. Kretzulescu", a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla. Soţia acestuia, care voia să divorţeze de el, şi casiera coaforului au fost ucise. Alte şase persoane, angajaţi şi clienţi ai salonului, au fost rănite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici