Steagul secuiesc furat de pe sediul CNS din Sfântu Gheorghe, găsit pe un mormânt din cimitirul ortodox

Steagul secuiesc care a fost furat de pe sediul Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) din Sfântu Gheorghe a fost găsit pe un mormânt din cimitirul ortodox din localitate, a afirmat liderul local al CNS, Gazda Zoltan.

128 afișări
Imaginea articolului Steagul secuiesc furat de pe sediul CNS din Sfântu Gheorghe, găsit pe un mormânt din cimitirul ortodox

Covasna: Steagul secuiesc furat de pe sediul CNS, găsit pe un mormânt din cimitirul ortodox

Gazda Zoltan, preşedintele Consiliului Secuiesc - Scaunul Sepsi (zona Sfântu Gheorghe), a afirmat că steagul secuiesc care a fost furat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de pe sediul CNS din Sfântu Gheorghe a fost găsit luni, pe un mormânt din cimitirul ortodox din oraş.

Gazda Zoltan se declară convins că acest simbol, care fusese arborat în urmă cu nouă ani pe sediul CNS din Sfântu Gheorghe, a fost pus în cimitirul ortodox cu scopul de a provoca.

"Şi prin acest gest s-a dorit să se tulbure organizarea Marelui Marş al Secuilor", a declarat Gazda Zoltan pentru corespondentul MEDIAFAX.

El a menţionat că pe sediul CNS a fost arborat un nou steag secuiesc, iar simbolul recuperat va fi păstrat drept "relicvă".

CNS nu va depune plângere la Poliţie pentru furtul steagului .

Steagul secuiesc a fost furat de pe frontispiciul sediului Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) din Sfântu Gheorghe, dispariţia fiind observată sâmbătă dimineaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici