Stimulare a Mobilităţii | Programul pentru descongestionarea traficului din Bucureşti, contestat de 22 de organizaţii civice. Mesajul transmis Primăriei Capitalei

Un număr de 22 de organizaţii civice au anunţat, miercuri, că le solicită membrilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să respingă proiectul de hotărâre pentru aprobarea programului Stimularea Mobilităţii şi descongestionarea traficului din Municipiul Bucureşti.

949 afișări
Imaginea articolului Stimulare a Mobilităţii | Programul pentru descongestionarea traficului din Bucureşti, contestat de 22 de organizaţii civice. Mesajul transmis Primăriei Capitalei

Proiectul de Stimulare a Mobilităţii şi descongestionarea traficului din Bucureşti, contestat de 22 de organizaţii civice. Mesajul transmis Primăriei Capitalei

Semnatarii apreciază că acei părinţi care au dorit şi au putut să se organizeze aşa încât să împartă utilizarea maşinii personale cu vecinii, deja au făcut acest lucru, fără să aştepte stimulente financiare.

„În acelaşi timp, remarcăm dezinteresul Primăriei Capitalei pentru problemele participanţilor vulnerabili la trafic (pietonii şi bicicliştii), prin refuzul de a aplica măsurile urgente prevăzute de PMUD în scopul acomodării lor în siguranţă în traficul din Bucureşti”, au adăugat reprezentanţii celor 22 de organizaţii.

Acestea solicită renunţarea la măsurile de stimulare a utilizării autovehiculelor în deplasările personale şi implementarea PMUD, aşa cum a fost realizat de echipele interdisciplinare de experţi, Planul având avizul tuturor administraţiilor locale din regiunea Bucureşti - Ilfov.

„Măsura este una tipică pentru Primăria Municipiului Bucureşti, care alege să rezolve problemele Bucureştiului prin vouchere şi premii în bani, însă problema poluării şi a congestiilor urbane sunt atât de grave în Bucureşti încât nu avem timpul necesar pentru experimente populiste şi care sunt susceptibile de a eşua”, au precizat reprezentanţii celor 22 de organizaţii.

Organizaţii semnatare, alături de OPTAR, sunt:

ActiveWatch

Agent Green

Asociaţia Ecopolis

Asociaţia Greenitiative

Asociatia Iniţiativa Prelungirea Ghencea

Asociatia Peisagiştilor din România - Filiala Bucureşti

Asociaţia Reper21

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică

Floreasca Civică

Fundaţia Comunitară Bucureşti

Greenpeace România

Grow Up Romania

Grupul Civic Iancului

Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu

Grupul de Iniţiativă Civică Kiseleff

Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei

Grupul de Oponenţă Ciurel - A1

Grupul Floreasca

Grupul Parcul Herăstrău

MaiMultVerde

Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR)

Terra Mileniul III.

 
Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici