STRUCTURA anului şcolar 2014-2015: Elevii revin la şcoală luni, după vacanţa de primăvară

Elevii se întorc la şcoală luni, după vacanţa de primăvară din acest an şcolar, care se va încheia în 19 iunie, în mai vor fi evaluări la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este programată în 22-24 iunie, iar Bacalaureatul, în 8 iunie-3 iulie, conform structurii anului şcolar 2014-2015.

368698 afișări
Imaginea articolului STRUCTURA anului şcolar 2014-2015: Elevii revin la şcoală luni, după vacanţa de primăvară

STRUCTURA anului şcolar 2014-2015: Elevii revin la şcoală luni, după vacanţa de primăvară (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Semestrul al doilea a început în 9 februarie şi se va încheia vineri 19 iunie. În perioada 11-19 aprilie, elevii au avut vacanţă de primăvară, iar de luni 20 aprilie revin la şcoală.

După o lună de cursuri vor avea loc evaluările la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, programate în perioada 18 mai - 3 iunie. Elevii clasei a II-a vor avea în 18 mai proba scrisă la Limba română, în 19 mai - proba de citire la Limba română şi de scriere şi citire la Limba română pentru minorităţile naţionale, pe 20 mai - la Matematică, pe 21 mai - scris Limba maternă, iar pe 22 mai - citit Limba maternă. La sfârşitul clasei a IV-a, evaluarea este programată astfel: 26 mai - Limba română, 27 mai - Matematică, 28 mai - Limba maternă. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a începe pe 2 iunie cu proba de Limbă şi comunicare şi se încheie pe 3 iunie cu proba de Matematică şi Ştiinţe ale naturii. Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au fost introduse din anul şcolar 2013-2014.

Tot în luna mai, elevii din clasele V-XII vor da tezele din semestrul al doilea, care ar trebui să se încheie până în 22 mai.

Elevii clasei a VIII-a vor încheia cursurile în 12 iunie, iar în perioada 15-17 iunie se vor înscrie la Evaluarea Naţională, care va avea între 22 şi 24 iunie, la Română, Matematică şi Limba maternă. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate în 30 iunie.

Repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată. A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 3-4 septembrie.

Începând din luna mai, elevii din clasa a VIII-a se pot înscrie în învăţământul profesional, cu durata de trei ani.

În perioada 16-29 mai vor susţine Bacalaureatul, într-o sesiune specială, elevii care participă la loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale din acest an.

Elevii claselor a XII-a vor termina cursurile în 29 mai, iar din 8 iunie până în 3 iulie vor susţine examenul de Bacalaureat cei care se înscriu în prima sesiune. În perioada 8-26 iunie vor avea loc probele orale şi de competenţe, iar probele scrise vor fi susţinute în 29 iunie la Limba şi literatura română şi în 30 iunie la Limba şi literatura maternă, urmate în 1 iulie de proba obligatorie a profilului (Matematică pentru absolvenţii profilului real şi Istorie pentru cei de la uman) şi în 3 iulie de proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele finale obţinute la Bacalaureat vor fi anunţate în 10 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 13 până în 17 iulie. În perioada 17-21 august vor avea loc probele orale şi de competenţe, iar în 24-28 august, probele scrise. Rezultatele finale ale acestei sesiuni vor fi afişate în 3 septembrie.

Vacanţa de vară va începe în 20 iunie şi se va încheia în 13 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici