STS va realiza o reţea securizată de comunicaţii pentru Loteria Română

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va realiza o reţea securizată de comunicaţii de arie extinsă pentru Compania Naţională Loteria Română (CNLR), potrivit unui proiect de lege al Ministerului Finanţelor aprobat miercuri în şedinţa Executivului.

640 afișări
Imaginea articolului STS va realiza o reţea securizată de comunicaţii pentru Loteria Română

STS va realiza o reţea securizată de comunicaţii pentru Loteria Română

"Având în vedere faptul că actualul sistem este depăşit din punct de vedere tehnologic, devine o necesitate modernizarea reţelei de comunicaţii actuale, iar o soluţie de rezolvare stabilǎ şi viabilǎ este încredinţarea acestui obiectiv Serviciului de Telecomunicaţii Speciale", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor remis MEDIAFAX.

Realizarea reţelei va permite asigurarea unui grad înalt de disponibilitate şi securitate în schimbul de informaţii între locaţiile în care îşi desfăşoară activitatea Loteria şi unităţile care funcţionează în subordinea sa, potrivit legii, cu costuri predictibile şi cât mai scăzute.

"Modalităţile în care STS va asigura implementarea şi managementul serviciilor de comunicaţii securizate vor fi stabilite de comun acord de CNLR şi STS", se mai spune în comunicat.

Sumele necesare realizării reţelei securizate vor fi suportate din bugetul Loteriei.

STS organizează şi coordonează activităţile în domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România şi alţi utilizatori prevăzuţi de lege. Instituţia are structură militară şi face parte din sistemul naţional de apărare.

Loteria Română îşi desfăşoară activitatea prin intermediul unei reţele naţionale care cuprinde sediul central, 41 de centre de profi şi aproximativ 2.000 de agenţii proprii şi mandatare.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici