Studenţii braşoveni acuză un şef de la IPJ Braşov că agasează studente

Asociaţia Studenţilor din Universitatea "Transilvania“ (ASUT) Braşov îl acuză pe şeful Biroului de Poliţie pentru Centrul Univeristar, Teodor Cojocaru, că ar agasa studentele, intrând în camere "pentru a se informa" şi că ar avea un "vocabular nu tocmai potrivit"

793 afișări
Imaginea articolului Studenţii braşoveni acuză un şef de la IPJ Braşov că agasează studente

Studenţii braşoveni acuză un şef de la IPJ Braşov că agasează studente (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Asociaţia Studenţilor din Universitatea "Transilvania“ (ASUT) Braşov, şeful Biroului de Poliţie pentru centrul Univeristar Braşov, Teodor Cojocaru, "a avut mai multe derapaje de la atribuţiile prevăzute de fişa postului acestuia“, în sensul că "agasa studente cazate în căminele studenţeşti“ şi că "avea un vocabular nu tocmai potrivit faţă de studenţi şi de subalternii săi“, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În plus, studenţii spun că Teodor Cojocaru a solicitat conducerii Universităţii "Transilvania“ acces pentru monitorizarea camerelor de supraveghere amplasate în cămin, care iniţial i-a fost permis, apoi i-a fost respins ca urmare a reclamaţiilor făcute de studenţi.

Totodată, studenţii mai reclamă faptul că Teodor Cojocaru ar intra în camerele de cămin fără acordul studenţilor cazaţi, în special în camerele studentelor "cu scopul de «informare» sau doar de «a face cunoştinţ㻓.

"Chiar dacă ASUT a cerut atât Universităţii Transilvania Braşov, cât şi Poliţiei Municipiului Braşov temperarea/atragerea măsurilor care se impun, doar conducerea Universităţii a avut o reacţie, aceea de a restricţiona accesul în a monitoriza camerele de supraveghere din căminele studenţeşti sau de a-l informa asupra anormalităţii de a intra în camerele studenţilor fără acordul acestora“, se arată în comunicatul citat.

În replică, Universitatea "Transilvania“ Braşov susţine, într-un comunicat transmis vineri, că sistemul de supravhegere video a fost montat "exclusiv cu scopul supravegherii intrărilor, a holurilor comune (de intrare) şi a unor zone adiacente, mai puţin circulate, din spatele unor cămine“ şi pentru siguranţa studenţilor.

"Sistemul de supraveghere video existent în căminele studenţeşti a fost montat în anul 2007, ca urmare a deciziei luate de conducerea universităţii împreună cu studenţii cazaţi în cămine, exclusiv cu scopul supravegherii intrărilor, a holurilor comune (de intrare) şi a unor zone adiacente, mai puţin circulate, din spatele unor cămine. Acest proiect tehnic, avizat şi de Poliţie, s-a considerat a fi benefic pentru siguranţa studenţilor cazaţi în cămine. Toate aceste zone sunt semnalizate prin eticheta «Zona supravegheată video». În ultimii ani, la cererea unor administratori, au mai fost montate patru camere în holuri care nu aveau supraveghere video“, arată conducerea Universităţii "Transilvania" Braşov.

De asemenea, conducerea Universităţii precizează că înregistrările care au fost puse la dispoziţia Poliţiei de campus s-au eliberat "numai în urma unor cereri oficiale depuse la Direcţia General Administrativă, pentru rezolvarea unor anchete în legatură cu infracţiuni semnalate de studenţi“ şi că "prin funcţionarea acestui sistem de supraveghere video nu a fost încălcat dreptul legal la intimitate şi la viaţă privată al niciunui student“.

Comunicatul ASUP Braşov a venit în urma unui alt comunicat de joi al Sindicatului Naţional a Agenţilor de Poliţie, care îi cerea în mod public şefului IPJ Braşov, chestorul Ioan Aron, să îşi dea demisia în urma cazului Marian Godină, însă susţinea şi că în campusul universitar Braşov, şeful poliţiei Braşov "şi-a permis, împreună cu administratorul, să monteze camere de supraveghere video şi micofoane, să urmarească studenţii fără drept şi chiar să exercite presiuni asupra unor studente pe baza înregistrărilor".

Reprezentanţii Poliţiei Braşov nu au putut fi contactaţi pentru a comenta afirmaţiile Asociaţiei Studenţilor din Universitatea "Transilvania“.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici