Studiu: Doar şase din zece români au declarat că s-ar vaccina împotriva COVID-19

  • Doar 6 din 10 români s-ar vaccina împotriva COVID-19, dacă ar exista un vaccin
  • Un studiu IPSOS, realizat în 28 de ţări, arată că 74% din adulţi s-ar vaccina
  • În China, 97% dintre cei intervievaţi au declarat că vor să se vaccineze anti-COVID-19
613 afișări
Imaginea articolului Studiu: Doar şase din zece români au declarat că s-ar vaccina împotriva COVID-19

Studiu: Doar şase din zece români au declarat că s-ar vaccina împotriva COVID-19

Eşti îngrijorat de pandemie, dar te temi să te vaccinezi împotriva COVID-19? Ei bine, un studiu realizat de IPSOS, un grup de cercetare pe piaţă, arată că suntem cei mai reticenţi din lume la vaccinarea anti-COVID-19. Doar 57% dintre români s-ar vaccina, dacă ar exista un astfel de vaccin.

Cea mai mare deschidere faţă de imunizarea impotriva noului coronavirus au locuitorii din China, Brazilia şi India, ţări cu cea mai mare rată de infectare.

La noi, tinerii şi vârstnicii sunt cei mai nerăbdători să se vaccineze. Din rândul persoanelor cu vârste între 25-55 de ani, doar 51% s-ar imuniza, arată studiul celor de la IPSOS.

“Deşi ne aşteptam ca persoanele mai mature să aibă o atitudine pro-vaccinare, având în vedere că sunt în grupul de risc, deschiderea tinerilor spre vaccinare nu este total surprinzătoare şi este cel mai probabil generată de dorinţa lor de a reveni la normalitate.”, declară Laura Arpad, Healthcare Lead în cadrul Ipsos România.

Bogdan Tampa, coordonatorul Centrului Avansat de Cercetare Dezvoltare în Medicină Experimentală Iaşi, îţi spune şi el că un vaccin anti-COVID-19 nu ar salva doar vieţi, ci ar reduce şi durata pandemiei.

Bogdan Tampa, coordonator CEMEX Iaşi: E clar că înseamnă, oricum, chiar şi la o eficienţă de 60-70% a vaccinului, a funcţionării lui, în scenariu să zicem moderat, nici optimist, nici pesimist, până la urmă înseamnă zeci de milioane de oameni care nu se vor mai infecta. La fel de important, sau mai important, pentru marea majoritate a oamenilor, este posibilitatea de a reveni la o viaţă normală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici