Studiu: Una din trei gospodării din România este dotată cu cel puţin un aparat de aer condiţionat

Circa 32% dintre gospodăriile din România deţin cel puţin un aparat de aer condiţionat, iar 12% dintre români au în vedere achiziţionarea, în următorul an, a unei soluţii de răcire a locuinţei de la un furnizor de energie, relevă un studiu recent.

197 afișări
Imaginea articolului Studiu: Una din trei gospodării din România este dotată cu cel puţin un aparat de aer condiţionat

Studiu: Una din trei gospodării din România este dotată cu cel puţin un aparat de aer condiţionat

Potrivit studiului realizat de E.ON, cele mai multe locuinţe dotate cu aparate de aer condiţionat se regăsesc în Bucureşti (74%), iar cele mai puţine în judeţul Neamţ (5%).

Dintre respondenţii care au indicat că intenţionează ca în următorul an să achiziţioneze un aparat de aer condiţionat cei mai mulţi sunt din judeţele din sudul ţării.

Vânzările de aparate de aer condiţionat vor creşte semnificativ în următorii ani, conform previziunilor IEA, pe fondul schimbărilor climatice accentuate, iar cei doresc să aibă răcoare în locuinţe trebuie să pună accent pe eficienţa energetică, astfel încât să beneficieze de confort cu un consum cât mai redus de electricitate, arată realizatorii cercetării într-un comunicat.

„De aceea, este foarte important ca la achiziţionarea lor să se ţină seama de eticheta energetică, pentru că un aparat de clasă A+++ poate consuma cu până la 50% mai puţină energie electrică faţă de un aparat de clasă C sau D. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că aparatele de aer condiţionat pot consuma mai multă energie electrică dacă nu sunt amplasate corect, dacă în alegerea lor nu se ţine cont de suprafaţa încăperii sau dacă au setată o temperatură cu mult mai scăzută faţă de cea exterioară”, se arată în documentul citat.

Potrivit studiului, 43% dintre respondenţii chestionaţi spun că au cunoştinţă despre faptul că pot apela la furnizorul lor de energie pentru soluţii de răcire a locuinţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici