Suceava: O cabană a ars într-un incendiu, opt tineri care se aflau înăuntru s-au autoevacuat

O cabană din comuna suceveană Vama în care se aflau opt tineri a ars, duminică, într-un incendiu, tinerii autoevacuându-se înainte de sosirea pompierilor, dar două tinere din grup au suferit atacuri de panică şi au primit ajutorul paramedicilor SMURD.

557 afișări
Imaginea articolului Suceava: O cabană a ars într-un incendiu, opt tineri care se aflau înăuntru s-au autoevacuat

Suceava: O cabană a ars într-un incendiu, opt tineri care se aflau înăuntru s-au autoevacuat (Imagine: Florin Buliga/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, un incendiu a izbucnit, duminică, la o cabană particulară din satul Molid din comuna Vama, în care se aflau opt tineri, patru fete şi patru băieţi, care s-au autoevacuat înainte de sosirea pompierilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari ai Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, iar la sosirea echipajelor, ardeau acoperişul şi mansarda cabanei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcţie şi la anexele din gospodărie.

Pe timpul intervenţiei pompierilor, două tinere, de 19 şi 20 de ani, au suferit atacuri de panică şi au primit ajutor medical.

Incendiul a fost lichidat după o intervenţie de circa trei ore.

În incendiu au ars acoperişul şi mansarda cabanei compusă din trei camere, holuri şi grup sanitar, construcţii din lemn, cu învelitoare din şindrilă bituminoasă, pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. Totodată, au mai ars mobila, tâmplăria din lemn, instalaţia electrică, aparatură electronică şi echipamente IT, materiale textile, documente de identitate şi alte bunuri.

De asemenea, s-au degradat tavanul şi pereţii parterului, aparatură electrocasnică, obiecte de mobilier şi sanitare, tâmplărie din lemn, cazanul centralei termice, instalaţia de încălzire şi cea electrică şi alte bunuri.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de instalaţia electrică de iluminat lăsată sub tensiune, a spus Găleată. Potrivit acestuia, pompierii militari au reuşit să salveze parterul cabanei şi anexele din gospodărie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici