Sute de locuinţe au fost inundate la Dorohoi, unii oameni s-au urcat în copaci pentru a se salva

O furtună puternică înregistrată luni seară în judeţul Botoşani a afectat mai multe localităţi, cea mai gravă situaţie fiind în municipiul Dorohoi, unde sute de case au fost inundate, iar unii oameni s-au urcat în copaci pentru a se salva.

581 afișări
Imaginea articolului Sute de locuinţe au fost inundate la Dorohoi, unii oameni s-au urcat în copaci pentru a se salva

Sute de locuinţe au fost inundate la Dorohoi, unii oameni s-au urcat în copaci pentru a se salva (Imagine: Ovidiu Iordachi/Arhiva Mediafax Foto)

Viitura a rupt un pod care face legătura între municipiul Dorohoi şi comuna Lunca, drumul judeţean între cele două localităţi fiind închis circulaţiei.

Potrivit autorităţilor locale, apele au rupt mai multe poduri, iar mai multe localităţi sunt izolate.

"Este jale, sunt drumuri inundate, gospodării inundate, poduri rupte, este de neimaginat. Nu putem merge mai departe de municipiul Dorohoi. Am încercat, dar pur şi simplu nu putem trece. Avem informaţii că podul de la Şendriceni este rupt, la fel şi cel din Ibăneşti şi sunt mai multe, dar încă nu le-am centralizat. După Dorohoi totul este rupt de realitate", a declarat, luni seară, directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani, Romeo Caciuc.

Mai multe echipaje ale Inspectorului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi echipe ale Ambulanţei s-au deplasat în zona calamitată.

În municipiul Dorohoi au fost afectate locuinţe din aproape jumătate din oraş, unii oameni urcând în copaci pentru a se salva, potrivit viceprimarului Sorin Clim.

"Situaţia este gravă. În acest moment am peste jumătate de oraş sub apă. Acum lucrăm să facem evacuările. Unii au refuzat iniţial să plece din case, însă în scurt timp şi-au dat seama de situaţia gravă şi au fost de acord să plece din case. Avem oameni chiar şi în copaci. Îi vom salva pe toţi, avem unde să-i cazăm, însă mă sperie, sincer, bilanţul acestui dezastru", a declarat pentru MEDIAFAX viceprimarul municipiului Dorohoi, Sorin Clim.

Potrivi autorităţilor locale, între comunele inundate se numără Vârfu Câmpului, Cândeşti, Hudeşti şi Corlăţeni, în fiecare dintre acestea fiind inundate cel puţin 20 de locuinţe, nefiind semnalate victime.

Totodată, din cauza ploilor torenţiale, reţelele de telecomunicaţie au fost întrerupte astfel încât nu se poate lua legătura cu autorităţile locale din mai multe localităţi. între care Pomârla, Ibăneşti, Cristineşti sau Hilişeu-Horia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici