Video Sute de oameni din Covasna, evacuaşi preventiv din cauza unei viituri | VIDEO

Aproximativ 300 de persoane din 130 de locuinţe din satul Căpeni, judeţul Covasna, vor fi evacuate, miercuri, din cauza probabilităţii crescute de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt, în comuna Baraolt.

291 afișări

Aproximativ 300 de persoane din 130 de locuinţe din satul Căpeni, judeţul Covasna, vor fi evacuate, miercuri, din cauza probabilităţii crescute de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt, în comuna Baraolt.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis, miercuri seara, că la nivel local, în satul Căpeni, judeţul Covasna, s-a dispus evacuarea preventivă a aproximativ 300 de persoane din 130 de locuinţe, din cauza probabilităţii crescute de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt, în comuna Baraolt.

„Facem un apel către toţi cetăţenii din satul Căpeni să manifeste înţelegere şi să pună imediat în aplicare măsurile dispuse de autorităţi. Evacuarea populaţiei se pune în aplicare prin dispoziţie a primarului. Decizia a fost luată de autorităţile locale şi prefectul judeţului, de comun acord cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza informaţiilor primite de la specialiştii în gospodărirea apelor”, arată IGSU.

Potrivit datelor furnizate, există posibilitatea ca digul de protecţie din zonă să cedeze înainte de traversarea în totalitate a viiturii, care este prognozată pe o durată de circa 10 ore, potrvit sursei citate.

La nivelul ISU Covasna au fost suplimentate, miercuri seara, efectivele de salvatori, care se deplasează în satul Căpeni cu autospeciale şi mijloace de transport, în sprijinul populaţiei şi autorităţilor din satul Căpeni, comuna Baraolt.

„Din ordinul IGSU au fost mobilizate două microbuze şi două autocamioane de la ISU Mureş, respectiv un microbuz şi un autocamion de la ISU Bacău, care să sprijine acţiunile de evacuare”, arată reprezentanţii ISU Covasna.

Potrivit reprezentanţilor salvatorilor, persoanele care urmează să fie evacuate vor fi cazate temporar la sala de sport şi la căminul cultural din localitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici