Sute de persoane participă la Parada de Biciclete din Piteşti

Sute de persoane participă, duminică, la cea de a treia ediţie a Paradei de Biciclete, eveniment organizat pe un traseu de 17 km în scopul de a atrage atenţia autorităţilor că în Piteşti sunt foarte puţin piste pentru biciclete, informează corespondentul MEDIAFAX.

275 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane participă la Parada de Biciclete din Piteşti

Sute de persoane participă la Parada de Biciclete din Piteşti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Evenimentul, care se află la cea de-a treia ediţie, a adunat duminică la prânz, în Parcul Lunca Argeşului din Piteşti, peste 200 de biciclişti. De aici, iubitorii sportului pe două roţi au pedalat până în Piaţa Primăriei, pe un traseu care măsoară 17 km lungime. Poliţiştii asigură buna desfăşurare a paradei, pe tot parcursul acesteia, pentru a nu avea loc vreun accident rutier.

"Această acţiune se desfăşoară sub deviza Împarte drumul! şi are ca scop promovarea deplasării pe două roţi şi educarea participanţilor la trafic în acest sens.Totodată, se vrea a fi şi un semnal că în Piteşti sunt foarte puţine piste amenajate pentru biciclete. Nu au fost restricţii în privinţa vârstei participanţilor. În timpul paradei toţi sunt rugaţi să nu depăşească prima bandă de circulaţie (merg două-trei persoane maximum în paralel), iar viteza medie să fie de 10 km/h. Evident, nu este voie cu alcool, nu sunt permise înjurăturile şi nici mersul pe trotuar",a declarat unul dintre organizatorii paradei pe două roţi.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici