Sute de sirieni au protestat în Bucureşti faţă de violenţele din ţara lor. Ce mesaj au avut pentru preşedintele Băsescu

Câteva sute de sirieni au participat sâmbătă, în centrul Capitalei, la un miting de protest faţă de violenţele din ţara lor natală, la care au cerut preşedintelui României, Traian Băsescu, să accepte propunerea de expulzare a ambasadorului Siriei la Bucureşti.

1131 afișări
Imaginea articolului Sute de sirieni au protestat în Bucureşti faţă de violenţele din ţara lor. Ce mesaj au avut pentru preşedintele Băsescu

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran - MediafaxFoto)

Protestatarii au scandat contra regimului de la Damasc şi au condamnat masacrul de la Houla din 25 mai, când au murit 108 persoane, dintre care 49 de copii.

Ei au purtat pancarte cu fotografii ale victimelor violenţelor din Siria.

Printre participanţii la miting s-au aflat şi numeroşi copii.

Reprezentanţii Jandarmeriei au declarat, pentru MEDIAFAX, că manifestaţia, care a fost autorizată, s-a desfăşurat fără incidente, în intervalul 17.00-17.45, pe traseul Piaţa Romană - Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Victoriei.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat că a propus Guvernului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti, dar şi rechemarea ambasadorului român la Damasc, ca formă de protest faţă de masacrul comis săptămâna trecută în oraşul sirian Houla.

Ambasada Siriei la Bucureşti a comunicat, vineri, la solicitarea MEDIAFAX, că nu a primit niciun document oficial în legătură cu reacţiile României faţă de situaţia din Siria.

Ambasada a răspuns unei solicitări adresată de agenţia MEDIAFAX în legătură cu declaraţiile ministrului român de Externe, Andrei Marga, privind expulzarea ambasadorului sirian la Bucureşti, ca reacţie la masacrul din oraşul Houla.

"Ambasada nu comentează aceste declaraţii întrucât nu a fost luată nicio decizie în acest sens de către autorităţile române. Ambasada nu a primit niciun document oficial în legatură cu acest posibil subiect", se arată în răspunsul Ambasadei Siriei la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici